Το πείραμα Planck τρίζει τα θεμέλια της Κοσμολογίας

Οι μετρήσεις ακριβείας του πειράματος Planck επιβεβαιώνουν την ασυμφωνία των δεδομένων με το Καθιερωμένο πρότυπο δείχνοντας ότι το Σύμπαν δεν είναι ούτε ισότροπο ούτε ομογενές. Του συντάκτη Μιλτιάδη Αδαμόπουλου, Μαθηματικού – Πληροφορικού, | Ειδικού Συνεργάτη του Hellagen.gr

Το πείραμα Planck τρίζει τα θεμέλια της Κοσμολογίας

Στις 23 Μαρτίου του 2013 δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα του πειράματος Planck στο Παρiσι.  Την ίδια εποχή κυκλοφόρησε από τον ESA το παρακάτω δωδεκάλεπτο Video:

Το πείραμα Planck τρίζει τα θεμέλια της Κοσμολογίας

Για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, το video είναι σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες και στα Ελληνικά. Στο Video συμμετέχουν τρεις κύριοι Ερευνητές του πειράματος Planck : Ο George Efstathiou, Ελληνοκυπριακής καταγωγής, Καθηγητής Αστροφυσικής, στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Ο Jan Tauber, Ολλανδός Υπεύθυνος του πειράματος , και ο Αμερικανός Bruce Partridge Καθηγητής στο Haverford College.

Με έκπληξη παρατηρούμε ότι τα αποτελέσματα δημιούργησαν στους επιστήμονες, Efstathiou, Tauber, σύγχυση ώστε να διατυπώνουν αντιφατικές απόψεις και στον Bruce Partridge, τη γνώμη ότι τα αποτελέσματα στηρίζουν το Καθιερωμένο Πρότυπο!

Στις 11 Αυγούστου του 2015 δημοσιεύτηκαν στο Archves Aug, τα τελικά αποτελέσματα του Πειράματοςτης Χαρτογράφησης της Κοσμικής Ακτινοβολίας Υπόβαθρου (CMD).
Το πείραμα Planck απέδειξε ότι:

  1. Το Σύμπαν δεν είναι ούτε ισότροπο ούτε ομογενές.
  2. Καταγράφηκαν χιλιάδες σημεία στο Χάρτη του ουρανού στα όποια η CMD αναιρεί το Καθιερωμένο πρότυπο. Μια τεράστια περιοχή στο Νότιο ημισφαίριο του έχει θερμοκρασία πολύ κοντά στο απολυτό μηδέν.
  3. Tα Νεφελώματα έχουν νηματώδη μορφή και είναι σε λειτουργία ο Φυσικός Μηχανισμός Σύγχροτρο.
  4. Ο χώρος δεν είναι κενός, παντού υπάρχει το πλάσμα (θετικά και αρνητικά ιόντα Υδρογόνου).

Σχόλια

1)  Ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χάρης Βάρβογλης στις 7/4/2013 δημοσίευσε στο Βήμα ένα άρθρο το όποιο δημοσιεύθηκε από την Ιστοσελίδα www.physics.gr με τίτλο: Αποστολή Planck – Τρίζουν τα θεμέλια της Κοσμολογίας, στο οποίο αναφέρει: Οι μετρήσεις ακριβείας του Planck επιβεβαιώνουν την ασυμφωνία των δεδομένων με το Καθιερωμένο πρότυπο δείχνοντας ότι το Σύμπαν δεν είναι ούτε ισότροπο ούτε ομογενές. Στο Βόρειο ημισφαίριο του ουρανού φαίνεται να επικρατούν Χαμηλότερες θερμοκρασίες από ότι στο Νότιο. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε από επίγεια τηλεσκόπια μία ομάδα από quasars με διάμετρο 4.5 δις-εκατομμύρια έτη φωτός. Η ανακάλυψη αυτή έδειξε ότι το Σύμπαν μοιάζει να μην είναι τόσο ισότροπο και ομογενές όσο θα ήθελαν οι Κοσμολόγοι.

(Στο Νότο βρίσκεται και η περιοχή που επιδεικνύει στο video ο Jan Tauber) με τη σχεδόν μηδενική απόλυτη θερμοκρασία)!

2) O Καθηγητής Αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Iωάννης Σειραδάκης μας Δήλωσε: Ποτέ δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μια θεωρία ισχύει χωρίς να υφίσταται έλεγχο. Όπως είχε πει ο Φιλόσοφος της Επιστήμης, Karl Popper, “Μία επιστημονική Θεωρία πρέπει να ζει επικίνδυνα“. Δηλαδή να υφίσταται τον έλεγχο του πειράματος ή/και της παρατήρησης. Η θεωρία ισχύει όσο οι έλεγχοι αυτοί δεν την καταρρίπτουν ή δεν επιβάλλουν την τροποποίησή της. Αν τελικά αποδειχθεί ότι το Σύμπαν δεν είναι ισότροπο και ομογενές δεν μπορούμε να το μελετήσουμε βασιζόμενοι σε κάποια θεωρία, π.χ. τη Θεωρία της Σχετικότητας.

3) Εκατό χρόνια μετά το θάνατό του δικαιώνεται για δεύτερη φορά, ο σπουδαίος Ερευνητής Christian Birkeland, o Πατέρας της Θεωρίας του Πλάσματος. To Πλάσμα (Ιόντα Υδρογόνου) υπάρχει παντού. Δεν υπάρχει κενός χώρος.

4) Τα Νεφελώματα έχουν Νηματώδη (Filament) μορφή και σ΄αυτά λειτουργεί ο Φυσικός Μηχανισμός Σύγχροτρο. O Alfven προσπάθησε από το 1950 να Δημοσιεύσει το σημαντικό αυτό γεγονός της Έρευνάς του το οποίο λύει το πρόβλημα του σχηματισμού των Αστρικών συστημάτων μόνο με τη Βαρύτητα και τις τεράστιες  Ηλεκτρομαγνητικές Δυνάμεις που αναπτύσσονται στο Σύγχροτρο αλλά τότε στα Επιστημονικά Σαλόνια της Ευρώπης και της Αμερικής κυριαρχούσαν οι απόψεις του Sydney Chapman και οι Εργασίες του Hannes Alfven και του Christian Birkeland ως ¨Αιρετικές¨ και ήταν Απαγορευμένες¨. Το ίδιο εξακολουθεί ακόμη να ισχύει και σήμερα. Το Επιστημονικό Κατεστημένο δεν απέκρυψε την Νέα Ανακάλυψη του Πειράματος Planck: Σύγροτρον και filaments, αλλά για το ρόλο τους στο σχηματισμό των αστερισμών, δε γίνεται κουβέντα ούτε θετική ούτε αρνητική. Οι Απόψεις αυτές πρέπει να ξεχαστούν. Τώρα ψάχνουν για τα Νέα Σωματίδια του Θεού, την Σκοτεινή Ύλη και την Σκοτεινή Ενέργεια! Ας ελπίσουμε πως το Νέο Διαστημικό Τηλεσκόπιο Ευκλείδης που σχεδιάζει ο ESA θα δώσει ακόμη ποιο σαφείς απαντήσεις και θα βοηθήσει να λυθούν οριστικά τα προβλήματα που Δημιουργεί από το 1927 το Κοσμικό Αυγό Του Ιερωμένου Αστρονόμου George Lemaitre. Σε μια ιδιαίτερη συνομιλία τους, διηγείται ο Alfven, o George Lemaitre του είπε:  “Θέλησα να συνδέσω την Επιστήμη με το Θωμά τον Ακινάτη”. Aς μη ξεχνάμε και τον Πάπα Πίο ΧΙΙ ο οποίος λίγα χρόνια πριν πεθάνει είχε δηλώσει περιχαρής: “Η Επιστήμη Απέδειξε την Ύπαρξη του Θεού “.

Μιλτιάδης Αδαμόπουλος
Μαθηματικός- Πληροφορικός, | Ειδικός Συνεργάτης του Hellagen.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναστατική Μέθοδος Παραγωγής Συνθετικού Φυσικού Αερίου

Αειφόρος, Χαμηλού Κόστους, Περιβαλλοντικά Φιλικότατη Πηγή Ενέργειας από την Ερευνητική Ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου: Επαναστατική Μέθοδος...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x