Το υδρογόνο ως μέταλλο από τον Πέτρο Ζωγράφο

Τον περασμένο Ιανουάριο (του 2017), χιλιάδες ειδησεογραφικές πηγές στον κόσμο, τόσο ηλεκτρονικής, όσο και έντυπης μορφής, δημοσίευσαν τα «νέα» της ανακάλυψης και κατασκευής μεταλλικού υδρογόνου από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Harvard. Πόσο όμως νέα είναι η θεώρηση πως το υδρογόνο έχει μεταλλικές ιδιότητες και πως θα μπορούσε μάλιστα να θεωρηθεί στοιχείο – μέταλλο ανάμεσα στο σύνολο των στοιχείων του περιοδικού πίνακα, φέρνοντας την «επανάσταση» και την αναθεώρηση των έως τώρα δεδομένων στην επιστημονική κοινότητα;

Το υδρογόνο ως μέταλλο από τον Πέτρο Ζωγράφο

Το Υδρογόνο ως μέταλλο από τον Πέτρο ΖωγράφοΗ απάντηση μας έρχεται από τον γνωστό Έλληνα εφευρέτη – καινοτόμο Πέτρο Ζωγράφο, που όχι τώρα, αλλά ήδη εδώ και μερικά χρόνια, έχει διαπιστώσει πειραματικά τις μεταλλικές ιδιότητες του υδρογόνου και εκφράζει την πεποίθηση πως το στοιχείο του υδρογόνου θα μπορούσε να καταταχθεί ανάμεσα σε αυτά των μετάλλων του περιοδικού πίνακα των στοιχείων κάτω όμως από ειδικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας.

Και είναι βέβαια φανερό πως οι συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας σε διαφορετικά σημεία του Σύμπαντος ποικίλουν τόσο, ώστε να είναι αδύνατον να θεωρούμε φυσιολογικές μόνο τις συνθήκες αυτές του πλανήτη μας. Αντιθέτως οι «φυσιολογικές» συνθήκες των άστρων και κατά προέκταση του Ήλιου μας, θα μας επέτρεπαν να κατατάξουμε τόσο το υδρογόνο στα μέταλλα στοιχεία, όσο και τα υπόλοιπα μέταλλα στοιχεία σε μορφή αερίων – ατμών ώστε να περιγράψουμε αυτό που στην επιστήμη της φυσικής ονομάζουμε «σχετικότητα».

Ο Πέτρος Ζωγράφος θεωρεί πως οι ιδιότητες του υδρογόνου, ως στοιχείο του Περιοδικού Πίνακα, το φέρνουν πιο κοντά στην φύση των μετάλλων στοιχείων παρά των αμέταλλων και αυτό κυρίως λόγο της υψηλής ηλεκτρικής και θερμικής του αγωγιμότητας, αδιαφορώντας για το αν τα περισσότερα μέταλλα στοιχεία σε θερμοκρασία δωματίου (20 βαθμοί Κελσίου), βρίσκονται σε στερεή κατάσταση. Εξάλλου γνωρίζοντας πως πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα ο υδράργυρος είναι υγρό μέταλλο, έτσι και το υδρογόνο κατ εξαίρεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αέριο μέταλλο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την μελέτη του Πέτρου Ζωγράφου σχετικά με το υδρογόνο ως μέταλλο και την πειραματική απόδειξη των μεταλλικών ιδιοτήτων του:

ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΩΣ ΜΕΤΑΛΛΟ
Πειραματική απόδειξη των μεταλλικών ιδιοτήτων του υδρογόνου από τον Πέτρο Ζωγράφο

Η ιστορία του υδρογόνου

Το υδρογόνο ή αλλιώς «ο σπόρος του σύμπαντος», γεννήθηκε ανάμεσα στα τρία έως είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της διαστολής του σύμπαντος, γνωστή και ως Μεγάλη Έκρηξη.

Το έργο αρχίζουμε να το παρακολουθούμε από κάποια δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά την Μεγάλη Έκρηξη. Πρωτόνια, νετρόνια, ηλεκτρόνια, ποζιτρόνια, φωτόνια και νετρίνα είχαν δημιουργήσει μια συμπαντική «σούπα», όπως επικράτησε να αποκαλείται αυτή η κατάσταση. Μια σούπα που όμως διαστελλόταν και διπλασιαζόταν σε όγκο μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, (ενώ τώρα που το σύμπαν είναι περίπου 15 δισεκατομμυρίων ετών σε ηλικία και η ταχύτητά του δεν συγκρίνεται με τότε, για να διπλασιαστεί θα πρέπει να περάσουν περίπου 18 δισεκατομμύρια χρόνια). Η μεγάλη ταχύτητα διαστολής λοιπόν δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν εξαρχής τα πιο πολύπλοκα άτομα των στοιχείων που γνωρίζουμε σήμερα. Έτσι, η πρώτη συγκροτημένη μορφή, που ενεργειακά ευνοείται από τις τότε συνθήκες, είναι ένα πρωτόνιο συνδεδεμένο με ένα νετρόνιο. Αυτός είναι ένας πυρήνας Δευτερίου. Και από δύο πυρήνες Δευτερίου στις τότε συνθήκες μπορούσαν να προκύψουν οι πυρήνες του στοιχείου Ήλιον, όπου έχουμε δύο πρωτόνια και δύο νετρόνια γερά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Το Δευτέριο όμως πως δημιουργήθηκε; Δημιουργήθηκε από πρωτόνια. Διότι κατά την προσέγγισή τους και κάτω από κατάλληλες συνθήκες μπορούσαν να δημιουργούν έναν σταθερό πυρήνα όπου όμως το ένα πρωτόνιο εκπέμπει ένα ποζιτρόνιο, (δηλαδή ένα σωματίδιο ισοδύναμο με το ηλεκτρόνιο σε ποσότητα φορτίου αλλά θετικό) και μετατρέπεται σε πρωτόνιο. Άρα το πρώτο στοιχείο που εμφανίστηκε στο σύμπαν ήταν το υδρογόνο και αυτό έδωσε το ισότοπό του Δευτέριο.

Από εκεί δημιουργήθηκε το στοιχείο Ήλιον, στα πρώτα βήματα του σχηματισμού του σύμπαντος. Σήμερα το υδρογόνο συνεχίζει να είναι το καύσιμο που αναλώνεται στο Ήλιο αλλά και σε κάθε άστρο του σύμπαντος δηλαδή στους δημιουργούς των πάντων. Στον δικό μας Ήλιο, σε θερμοκρασία 13 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου και πυκνότητα 200 κιλών ανά λίτρο. Αυτό το καύσιμο υδρογόνο ορίζεται επιστημονικά, τόσο ως η κύρια πηγή ενέργειας στο σύμπαν μας, όσο όμως και πηγή ζωής.

 Η ονοματολογία του υδρογόνου

Σε ελληνικές λέξεις κατέφυγε το 1778 ο Γάλλος Αντουάν Λαβουαζιέ (1743 – 1794). Δηλαδή στο «ύδωρ» και το «γένος» για να βαπτίσει μαζί με τους Μορβό, Φουρκρουά και Μπερτολέ το στοιχείο που όταν αντιδράσει με το οξυγόνο προκύπτει τελικά το νερό.

Το υδρογόνο στην ζωή μας

Εκτός από το ότι είναι το πιο διαδεδομένο στοιχείο στο ορατό σύμπαν, συμμετέχοντας στη σύνθεση των υδρατμών που περιβάλλουν τη Γη, βοηθάει στο να παραμένει η μέση θερμοκρασία του πλανήτη μας στους υποφερτούς +15 βαθμούς Κελσίου αντί για -20 περίπου. Όμως η πιο βασική του αρετή για την ζωή μας είναι ότι φτιάχνει τους δεσμούς υδρογόνου, όπου άτομα υδρογόνου από ένα μόριο μπορούν να έλκουν άτομα υδρογόνου από άλλο μόριο. Το μόριο του νερού, για παράδειγμα, είναι αρκετά ελαφρύ, οπότε το νερό θα ήταν δυνατόν να βρίσκεται σε αέρια κατάσταση ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου, όμως λόγω των δεσμών του υδρογόνου τα μόρια συγκρατούνται αρκετά κοντά ώστε να συγκροτούν ένα υγρό.

Η Διπλή Έλικα του DNA οφείλει τη δομή της και στους δεσμούς υδρογόνου, ενώ επίσης στις πρωτεΐνες από τους μυς και τον εγκέφαλο ως τα ένζυμα συναντούμε δεσμούς υδρογόνου.

Το υδρογόνο μπορεί να υπάρξει ακόμη και σε «μεταλλική» μορφή. Όταν πάρουμε ένα στρώμα υγρού υδρογόνου με πάχος μόλις μισό χιλιοστό και το υποβάλουμε σε πίεση 2 εκατομμυρίων ατμοσφαιρών, διαπιστώνουμε πως μπορεί να περάσει από μέσα ηλεκτρικό ρεύμα σαν να ήταν ένας μεταλλικός αγωγός.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση της επιστημονικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου στα Ellinika Hoaxes

Πριν 10-15 ημέρες  τα «ellinikahoaxes», μάλλον με εντολή των όποιων πολιτικών ή/και οικονομικών εντολέων τους, αποπειρώνται και πάλι με νέα ανάρτησή τους να «αποδομήσουν» την εφεύρεση...

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
17 Φεβρουαρίου 2017 9:07 ΜΜ

XΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΗΘΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ. Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ: [“ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ -242 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΙΕΣΗ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΩΝ, ΩΣ ΥΓΡΟ ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΦΑΙΟΚΥΑΝΗ (ΣΤΑΧΤΟΓΑΛΑΝΗ) ΧΡΟΙΑ. ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΟΠΙΝ, ΑΝ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΨΥΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ “ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΕΙΤΑΙ”. ΩΣ ΣΤΕΡΕΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΑΝ ΡΙΦΘΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ “ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΗΧΟ” ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ”]. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΕΔΩ ΑΠ’Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΩΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΠΟΛΟ. ΑΠ’Ο,ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΕΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ. ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΕΡΕΩΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΧΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΙΔΕΡΟ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟΣΗ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ELLO ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Γιώργος
Γιώργος
17 Φεβρουαρίου 2017 9:48 ΜΜ

Το καλό μήλο πετροβολούν πάνω σε ένα δένδρο στο σάπιο δεν δίνουν σημασία. Έχουν μαζευτεί πολλά όρνεα γύρω από το πτώμα της Ελλάδας προσπαθώντας να την θάψουν. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος τους κάνει να αισθάνονται λίγοι. Η εξυπνάδα τους περισσεύει αν και αυτοί είναι άχρηστοι. Συγχαρητήρια Πέτρο Ζωγράφε είμαστε δίπλα σου εύγε.

Λεωνιδας Μ
Λεωνιδας Μ
17 Φεβρουαρίου 2017 9:52 ΜΜ

Πραγματικά με έχετε εντυπωσιάσει με την αρτιότητα των αναρτήσεων σας.
Θέλω να τονίσω οτι η περιγραφή του σχολιαστή ΝΙΚΟΣ οσον αφορά τον εφευρέτη αλλα ειδικότερα την σημασία του τρόπου εκτέλεσης του πειράματος, ειναι σημαντικότατη. Οι αλλοδαποί ερευνητές επιμενουν σε υπερβολικά υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες. Ο Π.Ζωγραφος ανέστρεψε τους ορους και πηγε σε χαμηλές θερμοκρασίες και πιέσεις για να πραγματοποιήσει το πείραμα και να αποδείξει την φύση του Υδρογονου.
Η φυσική απο σήμερα δεν ειναι η ίδια καθώς οι αποδείξεις υπάρχουν και πειραματικά αλλα και θεωρητικά.

Αριστοτελης
Αριστοτελης
23 Φεβρουαρίου 2017 12:42 ΜΜ

Προδότες Διαχρονικοί
Σε όλη την ελληνική ιστορία δεν θα βρούμε μόνον στιγμές ηρωϊσμού, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Δίπλα σε αυτές τις έννοιες που κατάφεραν να διασώσουν την καρδιά της ελληνικής συνείδησης, θα βρούμε σχεδόν πάντα και μια προδοτική στάση. Δεν υπάρχει μεγάλη ιστορική στιγμή χωρίς προδότες.
Για να θυμηθούμε κάποιες από αυτές τις στιγμές, όπου προδότες και απόντες από τις μάχες του έθνους είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι : Θερμοπύλες και Λεωνίδας έχουν τον Εφιάλτη τους, η περίοδος μετά την μάχη των Πλαταιών έχει τον Παυσανία της, η Αθήνα στην διαμάχη με την Σπάρτη έχει τον Αλκιβιάδη της, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Περσία με όλους τους Έλληνες «πλην Λακεδαιμονίων», η Κωνσταντινούπολη έπεσε το 1453 και από αυτούς που άνοιξαν την Κερκόπορτα, το απροσκύνητο Σούλι κατακτήθηκε από την μοχθηρία και φιλαργυρία του Πήλιου Γούση, η Επανάσταση του 1821 είχε τον Νενέκο και τον Παπουλάκη, ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε από τους Μαυρομιχαλαίους και για να μην μακρυλογούμε στην γερμανική κατοχή είχαμε τους δωσίλογους, που δεν ήσαν και λίγοι στον αριθμό και πολλοί απ’ αυτούς προβλήθηκαν σαν εξέχοντα μέλη της δημοκρατίας αργότερα.
Είναι η μοίρα του τόπου μας να γεννά μεγάλα, τεράστια πνεύματα, αλλά και προδότες και εκφραστές ξένων συμφερόντων. Είναι η μοίρα της Ελλάδας να αντιπαρατάσσει στο μεγαλειώδες το ποταπό, στην προσφορά την υστεροβουλία, στην αλήθεια την πλάνη και στην πρόοδο την συντήρηση. Ό,τι συμφέρει όσους έχουν βολευτεί, πρέπει κατά την άποψή τους να διατηρηθεί και ας χαθεί ο υπόλοιπος κόσμος.
Στο πλαίσιο αυτό και στην μοίρα της πατρίδας να ταλανίζεται από προδότες διαχρονικούς και συμφεροντολόγους, που ως επί το πλείστον δείχνουν την γλοιώδη συμπεριφορά τους για τα χρήματα (για το νιτερέσο τους, ντε!), πρέπει να ερμηνεύσουμε και τις αντιδράσεις στην μεγαλειώδη καινοτομία του Πέτρου Ζωγράφου και της Ομάδας του που προέρχονται από την χώρα μας.
Κομματικοί εγκάθετοι, πληρωμένοι κονδυλοφόροι και τρολς, εκμεταλλευτές των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, μίσθαρνα όργανα αλλοτρίων συμφερόντων ή/και απλώς φθονεύοντες που δεν μπόρεσαν να διακριθούν οι ίδιοι, έχουν εξαπολύσει το δηλητήριό τους για τις καινοτομίες του Πέτρου Ζωγράφου, σαν να μην θέλουν να ωφεληθεί η ανθρωπότητα και οι συμπολίτες μας από αυτές. Και μάλλον δεν θέλουν ! Γιατί είναι η φτιασιά τους τέτοια σαν του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση…

Γεράσιμος Σωτηρίου
Γεράσιμος Σωτηρίου
30 Ιουνίου 2018 9:24 ΠΜ

Καλημέρα.
Ποιός είναι ο λόγος που σας εμποδίζει να φτιάξετε μία βιομηχανία παραγωγής γεννητριων ηλεκτρικού ρεύματος έστω αρχικά της τάςξεως των 1-2 KW ;

Hellagen.gr
Reply to  Γεράσιμος Σωτηρίου
30 Ιουνίου 2018 3:14 ΜΜ

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την ερώτηση που έχετε θέσει ακούστε προσεχτικά αυτά που θα πούμε, γιατί ίσως σας διαφεύγουν ορισμένα πράγματα.Η μεγάλη αυτή εφεύρεση του κυρίου Πέτρου Ζωγράφου η οποία έχει να κάνει με το υδρογόνο και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι ασύλληπτα δύσκολη υπόθεση που προϋποθέτει εξειδικευμένες τεχνολογικές γνώσεις,και για την παραγωγή της χρειάζονται τεράστιες μηχανολογικές εγκαταστάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να έχει την δυνατότητα ένα εργοστάσιο να παράγει πάρα πολλά κομμάτια μηνιαίως, εάν αυτό δεν γίνει και η δυνατότητα παραγωγής από μια μικρή βιοτεχνία είναι λίγα κομμάτια, οι πρώτοι που θα τα αγοράσουν θα είναι οι Κινέζοι, και τα μεγάλα οργανωμένα εργοστάσια,και συμφέροντα. Εάν αυτό γίνει τότε θα έχουμε επιτελέσει το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί αυτό το “όπλο” που έχουμε στα χέρια μας θα το μετατρέψουν τα ίδια γνωστά κέντρα σε ένα ακόμα εργαλείο κατά των λαών όπως και το πετρέλαιο. Εάν τα πράγματα ήταν τόσο απλά όπως μερικοί θέλουν να τα παρουσιάζουν για δικούς τους λόγους, είναι δυστυχώς παραπλανημένη.

Anastasis
Anastasis
22 Αυγούστου 2018 8:34 ΜΜ

Καλησπερα,

Κύριε Ζωγράφε η ερώτηση μου είναι, που αναπτύσσεται εσωτερικά του μηχανήματος η σχετικά υψηλή πίεση τον 20bar;

Σας ευχαριστώ.

Hellagen.gr
Reply to  Anastasis
22 Αυγούστου 2018 8:38 ΜΜ

Αξιότιμε κύριε,

όπως έχω αναφέρει σε πολλές ομιλίες μου, η πίεση των 20 bar “περίπου” αναπτύσσεται εσωτερικά του μηχανήματος στο “cavity” όπως το βλέπουμε. Πιο αναλυτικά η πίεση του αέρα δεν σφραγίζεται αεροστεγώς από τα εξωτερικά καπάκια,τα οποία δεν προσφέρουν καμία στεγανότητα, αλλά είναι μόνο για να καλύπτουν και να σκεπάζουν το εσωτερικό του μηχανήματος, όπως γίνεται σε όλες τις συσκευές. Μπορούμε να παρομοιάσουμε τα εξωτερικά καπάκια του μηχανήματος μας με το σασί ενός αυτοκινήτου (καπό) το οποίο καλύπτει, σκεπάζει, προστατεύει την μηχανή στα αυτοκίνητα. Μέσα στην μηχανή (κύλινδροι) ενός αυτοκινήτου αναπτύσσονται και εκεί υπέρ υψηλές πιέσεις, αλλά ουδένα ρόλο παίζει σε θέμα στεγανότητας το καπό που απλά σκεπάζει την μηχανή. Και τώρα στην ουσία της ερώτηση σας.Την πίεση του οξυγόνου των 20 bar “περίπου”την χρειάζεται η καρδιά του μηχανήματος (cavity) που βρίσκεται πίσω από τα εξωτερικά καπάκια. “Από το cavity καρδιά” η οποία βρίσκεται εσωτερικά του μηχανήματος και “σκεπάζεται απλά από τα εξωτερικά καπάκια” και που μόνο σκεπάζουν τον εσωτερικό μηχανισμό, δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο (τα καπάκια), βγαίνει απλά μια μικρή βαλβίδα, η οποία καταλήγει στο εσωτερικό cavity που αυτό και μόνο αυτό χρειάζεται για να λειτουργήσει την πίεση τον 20 bar περίπου.

Για την ερευνητική ομάδα Πέτρος Ζωγράφος

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x