Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τριφασικός μετατροπέας μεγάλης ισχύος. Ελεύθερα σχέδια.

Σας ευχαριστούμε όλους για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή σας στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, να χτίζουμε μαζί σιγά – σιγά στην ταλαιπωρημένη από τις λεηλασίες και τα μνημόνια πατρίδα μας τις βάσεις για μια νέα αποκεντρωμένη ενεργειακή χρήση. Πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι αρκετές ελληνικές βιοτεχνίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, να αρχίσουν να κατασκευάζουν κάποιους ηλεκτρονικούς μετατροπείς, επιτέλους με σφραγίδα Ελληνική.

Τριφασικός μετατροπέας μεγάλης ισχύος. Ελεύθερα σχέδια.

Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία πολλών φίλων, θα αναρτήσουμε ελεύθερα τα σχέδια ενός τριφασικού μετατροπέα μεγάλης ισχύος. Περιγραφή και σχεδιασμός από τον Έλληνα ερευνητή κ Πέτρο Ζωγράφο. Ένας τριφασικός μετατροπέας γέφυρας είναι μια διάταξη που μετατρέπει την είσοδο ισχύος ενός συνεχούς ρεύματος σε τριφασική έξοδο εναλλασσομένου ρεύματος. Όπως ένας μονοφασικός μετατροπέας , αντλεί τροφοδοσία από ένα συνεχές ρεύμα ή συνηθέστερα από έναν ανορθωτή.

Ένας τριφασικός μετατροπέας είναι ένας μετατροπέας γέφυρας έξι βημάτων και χρησιμοποιεί τουλάχιστον 6 τρανζίστορ στο στάδιο εξόδου. Στην ορολογία του μετατροπέα, ένα βήμα ορίζεται ως μια αλλαγή στην ενεργοποίηση από ένα πχ θυρίστορ στον επόμενο θυρίστορ με μια σωστή σειρά. Για να λάβουμε έναν κύκλο 360 μοίρες, και κάθε βήμα είναι διαστήματος 60 μοίρες. Οι τάσεις φορτίου δίδονται ως εξής. Vαν=v/3, και Vβν= -2v/3, επομένως Vσν=V/3. Oι τάσεις γραμμής δίδονται ως εξής. Vαβ=Vαν-Vβν=V. και Vβσ=Vβν-Vσν=-V, και τέλος Vσα=Vσν-Vαν=0.

Τριφασικός μετατροπέας μεγάλης ισχύος. Ελεύθερα σχέδια.

Τριφασικός μετατροπέας μεγάλης ισχύος. Ελεύθερα σχέδια.

Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας με βίντεο, όπου θα δείχνουμε βήμα-βήμα, με ποιο τρόπο (όχι όμως με τις γνωστές συμβατικές μεθόδους, που είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο) μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας κάποιες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα την παραγωγή ηλεκτρικής ή θερμικής ενέργειας. Επίσης, κάθε ένας και κάθε μία από εσάς θα έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει κάποιες απλές αλλά πολύ αποδοτικές συσκευές, δημιουργώντας έτσι και τις προϋποθέσεις για ένα βιοποριστικό επάγγελμα στην δύσκολή εποχή που ζούμε. Στις ζωντανές αυτές εκπομπές που θα ακολουθήσουν, θα δείτε και τις ολοκληρωμένες συσκευές που παραδώσαμε κατά την περίοδο του παγετού που περάσαμε. Όπως σας έχουμε ήδη τονίσει, κάποια ηλεκτρονικά εξαρτήματα που δεν μπορείτε να βρείτε στην ελληνική αγορά, θα σας παρασχεθούν δωρεάν από το ΙΕΕΤ.

Φίλες και φίλοι,
Η ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης της ανθρωπότητας είναι προφανής, ιδιαίτερα ως προς τον τρόπο παραγωγής της χρήσιμης για την διαβίωση και την ανέλιξή μας ενέργειας, αφού τα ορυκτά καύσιμα έχουν οδηγήσει την εξελικτική μας πορεία σε λάθος δρόμο.

Για τον λόγο αυτό, υπογραμμίζουμε την πρόταση του Πέτρου Ζωγράφου στους επιστήμονες όλου του κόσμου, να στρέψουν τις έρευνές τους προς την κατεύθυνση μετατροπής της χημικής ενέργειας των καυσίμων απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια, παρακάμπτοντας την περιοριστική διάταξη του κύκλου Carnot του 2ου νόμου της θερμοδυναμικής.

Έχει έλθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να απεμπλακεί η ανθρωπότητα από τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούνται από την θερμή καύση των υδρογονανθράκων, που αποτελεί παράλληλα την κύρια αιτία της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλανήτη και της ενεργειακής σκλαβιάς των ανθρώπων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση της επιστημονικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου στα Ellinika Hoaxes

Πριν 10-15 ημέρες  τα «ellinikahoaxes», μάλλον με εντολή των όποιων πολιτικών ή/και οικονομικών εντολέων τους, αποπειρώνται και πάλι με νέα ανάρτησή τους να «αποδομήσουν» την εφεύρεση...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x