ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (120 τ.μ.)

"Το ετήσιο κόστος λειτουργίας μίας τυπικής κατοικίας (120 τ.μ.) είναι 6 φορές πιο φθηνό με τη συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου"


Ο Νίκος Γκλιάτης, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογίζοντας το συνολικό κόστος των μέχρι σήμερα γνωστών πηγών ενέργειας σε σχέση με την τεχνολογική καινοτομία του συστήματος του Πέτρου Ζωγράφου.

Έπειτα από την εξομοίωση λειτουργίας ενός σπιτιού 120 τ.μ., οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύστημα του Πέτρου Ζωγράφου είναι κατά πολύ φθηνότερο από όλες τις γνωστές πηγές παραγωγής ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, LPG, κιλοβατώρα-ΔΕΗ).

Ο κ. Γκλιάτης εξομοίωσε τη λειτουργία μιας κατοικίας υπολογίζοντας την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης μέσα σε έναν χρόνο.

Εφόσον η συσκευή του Έλληνα φυσικού βιομηχανοποιηθεί και παραχθεί μαζικά, τότε το κόστος λειτουργίας μίας τυπικής κατοικίας είναι 6 φορές πιο φθηνό από την πιο οικονομική μέθοδο θέρμανσης που είναι η αντλία θερμότητας.

Επί της ουσίας, η συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου εκτός από το χαμηλότατο κόστος καθιστά την κατοικία αυτάρκη και αυτόνομη όσον αφορά στη χρήση ενέργειας, ενώ παράλληλα είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό διότι, σύμφωνα με τον εφευρέτη, τα κατάλοιπα της συσκευής δεν περιλαμβάνουν κανένα άλλο στοιχείο, όπως διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα, παρά μόνο νερό απιονισμένο.


Κόστος παραγωγής ενέργειας από τη συσκευή (παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο) του Πέτρου Ζωγράφου εν συγκρίσει με την κιλοβατώρα της ΔΕΗ


Συγκριτικό κόστος για κάθε πηγή ενέργειας


Απολογιστικό κόστος θερμικής ενέργειας (πράσινο χρώμα για τη συσκευή Ζωγράφου)

Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment