ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥΜία εφεύρεση που, με τη διάσπαση του μορίου του ύδατος, παράγει ΕΥΚΟΛΑ, ΠΑΜΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ :
1ον) ΗΛΕΚΤΡΙΚΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑ και
2ον) ΥΔΡΟΓΌΝΟ, που μπορεί να αντικαταστήσει τα κλασσικά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) στη λειτουργία κάθε κινητήρα και καυστήρα, εξυπακούεται πως προσφέρει σ' όλη την ανθρωπότητα, τεράστια οφέλη σε ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ.

Πέραν αυτού και με την απόφαση του ΠΖ να βοηθήσει πρωτίστως την Ελληνική κοινωνία με την εφαρμογή της εφεύρεσής του, τα οφέλη που δημιουργούντα γι' αυτήν, διακρίνονται σε άμεσα και έμμεσα.

Τα ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ είναι: Σημαντική μείωση των οικογενειακών δαπανών, που προσφέρεται από:
 • τη δυνατότητα χρήσης πάμφθηνου ηλεκτρικού ρεύματος για όλες τις ανάγκες του σπιτιού
 • τη δυνατότητα χρήσης πάμφθηνου καυσίμου για το αυτοκίνητο.

Τα ΕΜΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ είναι:
 • Καθαρό περιβάλλον
 • Σημαντική αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας* (που προκύπτει από το καθαρό περιβάλλον) με ανάλογη μείωση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία.

1 * Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα οποία 491.000 άνθρωποι στην ΕΕ πεθαίνουν πριν την ώρα τους εξαιτίας των αιωρούμενων σωματιδίων, αποκαλύπτει ο Ιταλός ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Αλντο Πατριτσιέλο, σε πρόταση Ψηφίσματος που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο.

 • Σημαντική μείωση της ανεργίας (από τη δημιουργία πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας σε μία εκτεταμένη βιομηχανία παραγωγής της «νέας ενέργειας» για τη διάθεσή της σε όλο τον κόσμο)
 • Ανάλογη εξυγίανση των οικονομικών, των Ασφαλιστικών/Συνταξιοδοτικών Ταμείων, εξ αιτίας της μείωσης της ανεργίας
 • Σημαντική αύξηση της Ελληνικής βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής (που προκύπτει από την παγκόσμια ζήτηση της νέας ενέργειας που οι συσκευές παραγωγής της θα κατασκευάζονται εδώ).
 • Σημαντική αύξηση της ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ (από τις εξαγωγές των συσκευων παραγωγής “νέας ενέργειας” σ' όλο τον κόσμο)
 • Απεξάρτηση από εκβιασμούς εξωχώριων δυνάμεων, στηριζόμενους στην έξοδο της Χώρας από το κοινό νόμισμα (Ευρώ) καθώς η ύπαρξη συναλλάγματος καθιστά το όποιο νόμισμα, της όποιας Χώρας, σταθερό.
 • Δραματική μείωση της εξαγωγής συναλλάγματος για την εισαγωγή πετρελαιοειδών.
 • Σημαντική αύξηση της είσπραξης φόρων, που δίνει τη δυνατότητα μείωσης των γενικών φορολογικών συντελεστών, ώστε να αναπνεύσει η επιχειρηματικότητα, αλλά και να αναπτυχθούν τομείς που σήμερα καρκινοβατούν λόγω έλλειψης πόρων.

Για να έχουμε ένα μέτρο για τα οικονομικά μεγέθη που μιλάμε, αρκεί να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το “International Energy Agency”, το 2015 επενδύθηκαν στην Ενέργεια, 1 (ένα) Τρισεκατομμύριο Δολάρια, εκ των οποίων 330 Δισεκατομμύρια, επενδύθηκαν μόνο στα φωτοβολταϊκά και στις ανεμογεννήτριες.

Δηλαδή, βλέπουμε πως μόνο στα φωτοβολταϊκά και στις ανεμογεννήτριες, επενδύθηκαν (σε ένα μόνον χρόνο) ποσά ίσα με το Δημόσιο Χρέος και σχεδόν διπλάσια του ΑΕΠ της Χώρας !!!

Φαντασθείτε (ή, μάλλον, υπολογείστε) τί επενδύσεις μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα μέσα σε ένα 5/ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της παραγωγής τής εν λόγω “νέας Ενέργειας” …. και ποια μεγαλειώδης ανατροπή της σημερινής άθλιας κατάστασης, μπορεί να επιτευχθεί !!….

Έχοντας υπ’ όψη τα παραπάνω, αλλά και το αξίωμα πως «Χωρίς ευημερούσα κοινωνία, δεν υπάρχουν ευημερούντες πολίτες» γίνεται απολύτως κατανοητό πως τα έμμεσα οφέλη, που προκύπτουν για την Ελληνική κοινωνία, είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα άμεσα οφέλη.

Βέβαια το καλύτερο είναι να συνυπάρξουν τόσο τα άμεσα όσο και τα έμμεσα οφέλη.

Αυτό θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει η Ομάδα ΠΖ.


Και, το πρώτο που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως δεν είναι αυτονόητο πως θα υπάρξουν οφέλη για την Ελληνική κοινωνία, αλλά και για τον κάθε Έλληνα πολίτη, αν δεν γίνει η κατάλληλη διαχείριση / διευθέτηση των προϋποθέσεων που απαιτούνται ώστε να ωφεληθεί η Ελληνική κοινωνία.

Θα πρέπει, επίσης, να γίνει κατανοητό από την κοινωνία, πως αυτή η διαχείριση / διευθέτηση, δεν αφορά μόνο την πλευρά του ΠΖ, αλλά και το κράτος.

Και επειδή το κράτος έχει δώσει δείγματα πως, πολλές φορές, δεν προστατεύει τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά κάποιων άλλων, η κοινωνία πρέπει να είναι οργανωμένη και έτοιμη να απαιτήσει να πάρει αυτά που της προσφέρονται.

Το πρώτο βήμα αυτής της οργάνωσης, αποτελεί η ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.

Σημειώνεται και εδώ, η ομόφωνη απόφαση της “Ομάδας Ζωγράφου” να υποστηρίξει την πρόταση του Πέτρου Ζωγράφου για τη σύνθεση της “Επιτροπής των Προβούλων” του Κινήματος, κατά τα 2/3, από νέους/νέες 20 – 40 ετών.

Ήρθε η ώρα, η νέα γενιά να πάρει τα πράγματα στα χέρια της…..
Share on Google Plus

About ;-)

  Blogger Comment
  Facebook Comment