ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ "ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ"Φίλες και φίλοι, έπειτα και από την πρόσφατη συνάντηση στη Βούλα, την ίδρυση του Κοινωνικού Κινήματος "Μεσόγειος" και όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κο Ζωγράφο και την εφεύρεση, το ενδιαφέρον, η αγωνία, οι επιφυλάξεις και οι πιθανοί φόβοι κάποιων για την πορεία της υπόθεσης, έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Και είναι απόλυτα κατανοητά και αναμενόμενα όλα αυτά γιατί σχετίζονται με τις ανθρώπινες ανησυχίες που οι περισσότεροι, λίγο ή πολύ, έχουμε.
Πόσο μάλλον όταν το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι τόσο σκληρό, πιεστικό και άδικο που προωθεί και αναπαράγει "πολιτισμούς" και συμπεριφορές ζούγκλας και ανούσιας αντιπαλότητας.

Σε όλα αυτά όμως υπάρχουν και κάποια αυτονόητα ηθικά όρια και μια ανθρώπινη υπομονή. 
Οι ανυπόστατες κατηγορίες, οι αγενείς συμπεριφορές, οι βρισιές, τα προσβλητικά σχόλια, η λασπολογία προς πάσα κατεύθυνση και γενικότερα ένας "πολιτισμός", που όλοι εμείς που στηρίζουμε τον κο Ζωγράφο και τις δράσεις του, θέλουμε να αφήσουμε για πάντα πίσω ΔΕΝ έχουν θέση.
Θεωρούμε ότι αυτός ο "πολιτισμός" ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για τα σύγχρονα αδιέξοδα που αυτός ο τόπος βρίσκεται, καθώς αποπροσανατόλισε τους πολίτες και τους οδήγησε από την ουσία στην κοκορομαχία.
Αυτό λοιπόν δεν το θέλουμε ούτε εμείς σαν διαχειριστές αυτής της σελίδας ούτε φυσικά και ο κος Ζωγράφος.

Ο κος Ζωγράφος, φίλες και φίλοι, έφτιαξε με αγάπη, πολύ κόπο, πείσμα, εργατικότητα και πάθος, ένα ξεχωριστό και μοναδικό "σαλόνι" και σ αυτό μας κάλεσε όλους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να κοιτά τι ταμπέλα κουβαλά ο καθένας στο κούτελό του.
Δυστυχώς όμως κάποιοι ξεχνούν να βγάλουν τα παπούτσια τους πριν μπουν και μπαίνουν με παπούτσια παλιά, λασπωμένα και βρώμικα... και είναι κρίμα γιατί το "σαλόνι" αυτό φτιάχτηκε με καθαρότητα και ειλικρίνεια για να μην μοιάζει με κανένα και μέσα του να αισθάνονται όλοι άνετα, φιλικά και ανθρώπινα.
Ο κος Ζωγράφος λαχταρά να ξεφύγουμε επιτέλους όλοι από αυτά τα βρώμικα και άθλια υπόγεια που μας καταδίκασαν οι ξεπουλημένες εξουσίες και οι διεφθαρμένοι μηχανισμοί και να ζήσουμε όλα όσα πραγματικά μας αξίζουν στο "σαλόνι" αυτό της σύγχρονης τεχνολογίας που έφτιαξε.

Το Κοινωνικό Κίνημα "Μεσόγειος" είμαστε ΕΜΕΙΣ, γιατί εμείς είμαστε το στήριγμα του Πέτρου Ζωγράφου. Το Κίνημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά, οικονομικά, συνεταιριστικά ή άλλα περιορισμένα μικροσυμφέροντα. 
Ο Πέτρος Ζωγράφος, όπως όλοι ξέρουμε, ακολούθησε αρχικά τον προβλεπόμενο τυπικό δρόμο... την πολιτεία, τις υπηρεσίες της, τους κυβερνώντες και κρατούντες.
Δυστυχώς αντιμετώπισε την κώφωση και την ύποπτη αδιαφορία. 
Το Κίνημα αυτό ήταν το αυτονόητο επόμενο βήμα για έναν άνθρωπο που δεν επιθυμεί διαπλοκή με εξουσιαστικά και οικονομικά κέντρα και θεωρεί σαν κύρια δύναμή του τον κόσμο, τους πολίτες.

Την τεχνολογία του δεν οραματίζεται να την καρπωθούν μόνο κάποιοι εκλεκτοί...το όραμά του δεν έχει σύνορα και η τεχνολογία αυτή δεν έχει όρια.
Το όραμά του αγκαλιάζει ολάκερη την ανθρωπότητα, ιδιαίτερα όλους όσους δυστυχούν αναίτια σ έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις και δυνατότητες.
Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι εκείνοι που, προσεγγίζοντας αυτή τη συγκλονιστική εφεύρεση και τον ξεχωριστό επιστήμονα, προσπαθούν να τον εντάξουν μέσα στα δικά τους "κουτάκια", όποια κι αν είναι αυτά, είτε πολιτικά, οικονομικά, φιλοσοφικά κλπ
Δεν χωρά σε κουτάκια ο εφευρέτης αυτός φίλες και φίλοι, τα απεχθάνεται, δεν υπάρχουν κουτάκια στα μέτρα του...

Ας προσπαθήσουμε όλοι ν αφήσουμε έξω από αυτό το "σαλόνι" τις ταμπέλες, τις συνήθειες και τις οπτικές εκείνες που δεν σχετίζονται με το κοινό καλό και το σεβασμό απέναντι στη φύση.
Ας δείξουμε την απαιτούμενη έμπρακτη εμπιστοσύνη μας απέναντι σ έναν επιστήμονα και έναν άνθρωπο που η ειλικρίνεια, η καθαρότητα, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη του για τη φύση και τον άνθρωπο φαίνονται ολοκάθαρα στο φωτεινό πρόσωπό του.

Τ. Πετρίδης

Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment