Περίεργες... ενστάσεις

Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν περίεργες φωνές από το εξωτερικό, που ξεπερνούσαν τα όρια της προκατάληψης, και συγκεκριμένα από Έλληνα υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πιστοποιήσεων και Πατέντων, ο οποίος χωρίς καν να δει τη συσκευη, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την αξιοπιστία της.

Η απάντηση δόθηκε ουσιαστικά από τον Παναγιώτη Φιλντίση, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ο οποίος ανέφερε ότι από την Ένωση γίνονται ήδη οι πρώτες προσεγγίσεις κατοχύρωσης της πατέντας, ενώ υπενθύμισε ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εξέδωσε δύο πορίσματα σύμφωνα με τα οποία η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής συνιστά «πραγματική καινοτομία σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί πρωτότυπη τεχνολογία που επιτυγχάνει τον σκοπό της», τα οποία έχουν αποσταλεί και διαβαστεί από χιλιάδες επιστήμονες.«Είμαστε σταθεροί στην άποψη μας για την εφεύρεση, έχουμε εκδόσει δύο ανακοινώσεις και αναμένουμε και την τρίτη ανακοίνωση, ενώ παραμένουμε αρωγοί και συμπαραστάτες του Πέτρου Ζωγράφου». Μαζί του συμφώνησε και ο καθηγητής γεωφυσικής Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η συσκευή δεν πρέπει να παρουσιαστεί με τα πλήρη στοιχεία για ευνόητους λόγους».

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός στην εκπομπή συζητήθηκε το ζήτημα της κατοχύρωσης της συσκευής από διεθνείς οργανισμούς καθώς και οι προβληματισμοί που υπάρχουν σχετικά με αυτές τις διαδικασίες. «Πρόκειται για μια εφεύρεση που έχει να τα βάλει με τα υγρά καύσιμα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», σημείωσε ο εφευρέτης.
Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment