Πέτρος Ζωγράφος: Γεννήτρια μετατρέπει τη βαρυτική ενέργεια σε ηλεκτρική

Στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (25/2/2015) ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος έκανε επίδειξη μιας ακόμη ευρεσιτεχνίας του. Πρόκειται για μια μηχανή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 120 WATT που αξιοποιεί τη βαρυτική ενέργεια, μετατρέποντας τη σε κινητική και εν συνεχεία σε ηλεκτρική. 

Η συσκευή αυτή δεν έχει ανάγκη την τροφοδοσία υγρών καυσίμων, νερού, θερμικής ή αιολικής ενέργειας, αφού εκμεταλλεύεται τις βαρυτικές δυνάμεις και με απλό και εύκολο τρόπο παράγει ηλεκτρισμό μέσω του οποίου μπορούμε να τροφοδοτήσουμε ταυτόχρονα ηλεκτρικούς λαμπτήρες φωτισμού, τηλεόραση, ραδιόφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και να γίνει φόρτιση ηλεκτρικών συσσωρευτών (μπαταριών).

Η παρούσα συσκευή που παρουσίασε ο εφευρέτης θα δοθεί σε αρμόδιο οργανισμό, ώστε να διοχετευθεί στη συνέχεια σε χώρες (κυρίως της Αφρικής) που έχουν σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησηςΤο βασικό σημείο αυτής της συσκευής είναι η σχέση μετάδοσης κίνησης των γραναζιών, αλλά το σημαντικότερο είναι η κατασκευή της γεννήτριας, η οποία έχει πολυφασικό τύλιγμα ώστε να μην απαιτείται μεγάλος αριθμός στροφών. Αποτελείται από έναν τροχό ποδηλάτου, από μία αλυσίδα μετάδοσης κίνησης κι από την ξύλινη κατασκευή. Για να διατηρεί σταθερή την τάση εξόδου της γεννήτριας, υπάρχει ηλεκτρονικό κύκλωμα σταθεροποίησης της τάσης, ώστε αυτή να είναι ιδανική στο να τροφοδοτεί διάφορες ηλεκτρικές συσκευές. 
Η παρούσα συσκευή που παρουσίασε ο εφευρέτης θα δοθεί σε αρμόδιο οργανισμό, ώστε να διοχετευθεί στη συνέχεια σε χώρες (κυρίως της Αφρικής) που έχουν σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης ώστε να καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Το πρωτότυπο σχέδιο θα παραχωρηθεί δωρεάν, ώστε να μπορούν οι ίδιες οι χώρες να κατασκευάσουν εύκολα και φθηνά παρόμοιες συσκευές.


Δείτε την παρουσίαση της γεννήτριας: 

Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment