Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ


Σε απάντηση κάποιων “φίλων” που σχολιάζουν απαξιωτικά τη διάταξη/συσκευή που παρουσίασε ο Πέτρος Ζωγράφος στην εκπομπή της Πέμπτης 25 Φεβρ. 2016 στο ΖΟΥΓΚΛΑ TV, θα πρέπει να ειπωθούν τα εξής:

Η διάταξη/συσκευή αυτή, δεν αφορά (κατά κύριο λόγο) τους κατοίκους πόλεων του “Δυτικού κόσμου”, όπου ο καθ' ένας, απλώνει το χέρι του σε έναν διακόπτη από τους πολλούς που έχει στο σπίτι ή στη δουλειά του και έχει άφθονη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να τον φωτίσει, να τον θερμάνει, να τον ψυχαγωγήσει, να τον πλύνει, κλπ. 

Η διάταξη/συσκευή αυτή, προορίζεται (κυρίως) για τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας που ζουν στην Αφρική, στην Ινδία, στην Κίνα, στις στέπες της Ασίας και στις ζούγκλες της Ν. Αμερικής, χωρίς τη δυνατότητα να έχουν το παραμικρό ηλεκτρικό ρεύμα. Για τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας που για να έχουν μία στάμνα νερό για να πίνουν, περπατούν (κάθε μέρα) κάποια χιλιόμετρα... Σ' αυτούς τους ανθρώπους, το να κουνούν κάθε πέντε λεπτά το χέρι τους για ν' ανεβάσουν πανεύκολα ένα βάρος, προκειμένου να έχουν φως στο σκοτάδι, ή να ακούν τραγούδια και ειδήσεις από ένα ραδιοφωνάκι, η διάταξη /συσκευή αυτή, αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. 

Ξέρετε τί θείο δώρο είναι ένα ραδιοφωνάκι, ένα “παράθυρο” που σε φέρνει σ' επαφή με όλο τον κόσμο (!!) σε ανθρώπους που σ' όλη τους τη ζωή, ο κόσμος όλος είναι η μικρή κοινωνία του χωριού του;;;

Λοιπόν, ας “μη κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια” και ας μην είμαστε τόσο εγωιστές που να μη μπορούμε να δούμε έξω από τον εαυτούλη μας.

Μία αναμένη λάμπα (που μεγαλώνει τη μέρα) ένα ραδιοφωνάκι (που φέρνει στ' αυτιά μελωδίες και στο μυαλό ειδήσεις) στο απομονωμένο Ασιατικό ή Αφρικανικό χωριό, αξίζει για τους εκεί κατοικούντες, όσο κι ένας προηγμένης τεχνολογίας δορυφόρος τηλεπικοινωνιών, στο “μεγάλο χωριό” του “πολιτισμένου κόσμου”..

Για 'μένα, η απλή και πανέξυπνη αυτή διάταξη/συσκευή, αξίζει για τον Άνθρωπο, όσο και η επιστημονικά μεγάλη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που επιτυγχάνει τη διάσπαση του μορίου του νερού, εν ψυχρώ.

Διότι, άλλο πράγμα είναι η επιστημονική αξία και άλλο η αξία που έχει η χρήση, κάθε επιστημονικού επιτεύγματος.

Και πάλι, για μία ακόμη φορά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΤΗ Πέτρο Ζωγράφο.

Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment