ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, που στηρίζετε τον Πέτρο Ζωγράφο και την ερευνητική ομάδα του !
Δεν συνηθίζω να παρεμβαίνω στις συζητήσεις και στους διαλόγους σας στο διαδίκτυο, μάλιστα αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση μου και ελπίζω να μην ακολουθήσουν πολλές άλλες. Άλλωστε, όλοι στην ερευνητική ομάδα και κυρίως ο συντονιστής μας Πέτρος Ζωγράφος είμαστε της γνώμης, ότι πρέπει να «αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν».

Όμως, άλλο πράγμα είναι να διευκολύνουμε την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την προώθηση της σκέψης μας και την συνακόλουθη παραγωγή έργου και άλλο να παρέχουμε βήμα σε κάποιους, που προσπαθούν με πολλούς τρόπους να μειώσουν και να αποδομήσουν το έργο και τα επιτεύγματα του Πέτρου Ζωγράφου και της ερευνητικής ομάδας του. 

Πρώτα από όλα πρέπει εμείς οι ίδιοι, όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του Πέτρου Ζωγράφου, να ξεκαθαρίσουμε με τον εαυτό μας, τί πραγματικά πιστεύουμε και τι ελπίζουμε από την καθιέρωση των καινοτομιών του. Θέλουμε να υπάρξει μια αληθινή αλλαγή στη νοοτροπία μας και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία το πρόβλημα της ενέργειας ή απλώς θέλουμε να επωφεληθούμε ατομικά και ει δυνατόν πρώτοι από την εφεύρεσή του ;

Εύκολα μεν τα ερωτήματα, δύσκολες δε οι ειλικρινείς απαντήσεις !...

Γιατί, αν πραγματικά επιθυμούμε την καθιέρωση της πολύ φθηνής και απόλυτα οικολογικής ενέργειας, τότε πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους για να περιφρουρήσουμε τα επιτεύγματα μας και κυρίως για να προστατεύουμε κάθε στιγμή από κάθε προσβολή τον πρωτεργάτη της προσπάθειάς μας Πέτρο Ζωγράφο, που συνιστά «εθνικό κεφάλαιο».

Ερωτήματα-σχόλια του είδους, «πότε θα τελειώσει ή γιατί δεν τελείωσε η κατοχύρωση» ή «γιατί καθυστερεί η παραγωγή της συσκευής» ή «θα το πάρουν οι μεγάλες εταιρείες ή το κράτος και ο κόσμος τίποτα» ή «θα τον εξαγοράσουν και αυτόν», που δυστυχώς εκπορεύονται και από κάποιους που αυτοχαρακτηρίζονται “φίλοι”, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο της κακόπιστης αμφισβήτησης.

Ήδη έχετε διαπιστώσει πόσο προσεκτικά είναι τα βήματα που ακολουθούνται, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα υπονόμευσης των προσπαθειών και των ελπίδων όλων μας. 

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά, ότι ο εφευρέτης και διανοητής Πέτρος Ζωγράφος δεν μπορεί να εξαγορασθεί, διότι εάν μπορούσε κανείς να τον εξαγοράσει με χρήματα ή με κάτι άλλο, σίγουρα θα τα είχε καταφέρει στα τελευταία 35 χρόνια που ερευνά για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα. Και μην νομίσετε, ότι δεν υπήρξαν σχετικές απόπειρες… 

Ας έχουν λοιπόν ή εν τέλει ας αποκτήσουν γνώση οι όψιμοι φύλακες, ότι τα όνειρα δεν εξαγοράζονται ! 

Τέλος, θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν, ότι σε λίγες ημέρες ο Πέτρος Ζωγράφος θα αρχίσει να παρέχει σε φίλους και υποστηρικτές τμηματικά κατασκευαστικές οδηγίες της συσκευής, ώστε σε περίπτωση που τυχόν εμποδισθεί η ανάπτυξη και διάδοσή της από διάφορες «εξουσίες», να μπορούν όλοι να την θέσουν σε λειτουργία για το κοινό καλό. 

Κρατείστε λοιπόν ψηλά την σημαία της ελπίδας για το μέλλον και απομονώστε τους κακόπιστους αμφισβητίες, που ξεχωρίζουν από το ύφος και την ένταση των ερωτήσεων και σχολίων τους. Σε τελευταία ανάλυση, πρέπει να «αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, ακόμα και τα ζιζάνια, αρκεί να μην επιχειρούν να πνίξουν τα υπόλοιπα ή να κυριαρχήσουν στον κάμπο…».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Δικηγόρος Δ.Ν. - Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας
Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment