ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΑΝΘΙΣΕ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η 10η του Φλεβάρη θα μείνει να τη θυμόμαστε σαν μια πολύ ξεχωριστή ημέρα.

Σ αυτόν τον ηλιόλουστο τόπο, που τα χρώματα στήνουν χορό όλες τις εποχές του χρόνου, στον τόπο που πολλά χρόνια τώρα διεφθαρμένες συμμορίες και ανήθικες εξουσίες, υλοποιώντας ντόπια και αλλότρια ανήθικα και μικροσυμφεροντολογικά σχέδια, άπλωσαν το γκρίζο και την ασχήμια, την απελπισία και την εξαθλίωση, κάτι νέο και ξεχωριστό γεννήθηκε...

...μια φωνή, μια νέα φωνή που ο παλμός και η ενωτική της δύναμη μπορούν να ξεριζώσουν τα σαπισμένα κουφάρια του παλιού που καταρρέει...

Η ώρα να μιλήσει επιτέλους και να πάρει το ρόλο και τις ευθύνες που του αναλογούν, εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που βουβάθηκε απαξιωμένο και προδομένο, δείχνει να ωριμάζει...

Όταν οι υποτιθέμενοι "ηγέτες" δεν αρθρώνουν πλέον παρά μονάχα κούφια λόγια, όταν αδιαφορούν για την αξία της ζωής και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, τότε είναι η ώρα που η αληθινά δημιουργική και ενεργή βάση της κοινωνίας οφείλει να ορθώσει το ανάστημά της.

Και για να το ορθώσει χρειάζεται ένα μοχλό που θα βοηθήσει και θα εμπνεύσει αυτή την πρώτη κίνηση, ένα αληθινά νέο όραμα, έναν πραγματικό δρόμο για να πορευτεί.

Αυτός ο "μοχλός" ονομάζεται Πέτρος Ζωγράφος και η μοναδική του εφεύρεση, που οδηγεί τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε συγκλονιστικές και αλυσιδωτές αλλαγές, είναι το όραμα και ο δρόμος για μια άλλη καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία που οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο και όχι τον τελευταίο λόγο, μια κοινωνία μετάβασης προς ένα νέο δίκαιο και ανθρώπινο πολιτισμό που θα σέβεται την ζωή και τη φύση της οποίας όλοι είμαστε μέρος.

Με την αγωνία και τον ενθουσιασμό ζωγραφισμένα στα πρόσωπά του, ένα πολύμορφο και ίσως ετερόκλητο κοινό, γέμισε χθες την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση με τον κο Ζωγράφο και την ομάδα του. Το ενδιαφέρον και το επίπεδο ήταν πρωτόγνωρο.

Ναι, ο χώρος και ο τόπος που πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση ίσως δεν βόλευε πολύ κόσμο, μα η απάντηση στις όποιες τέτοιες δυσκολίες δόθηκε βροντερή και ενθουσιώδης από την υπέροχη παρέα των φίλων αγωνιστών που ήρθαν από τις Σκουριές της Χαλκιδικής (σ ένα σκληρό μονοήμερο ταξίδι αστραπή εν μέσω μπλόκων) για να καταθέσουν την αμέριστη υποστήριξη τους στην επιστημονική ομάδα του κου Ζωγράφου.

Τα λόγια που ακολούθησαν, τόσο από τον κο Ζωγράφο όσο και από τις επιστημονικές και άλλες προσωπικότητες που παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο, ήταν λιτά, υπεύθυνα και ουσιαστικά, περιγράφοντας με τρόπο ρεαλιστικό το παρών και το μέλλον της σπουδαίας αυτής εφεύρεσης και της σημαντικότητάς της τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλο τον πλανήτη.

Η αίσθηση όλων η ίδια, βρισκόμαστε μέσα σ ένα εχθρικό και ύποπτα αδιάφορο κρατικό, πολιτικό και μιντιακό περιβάλλον και παλεύουμε σκληρά για να αναδείξουμε και να προσφέρουμε στους πολίτες όλου του κόσμου την σπουδαιότερη εφεύρεση, μια τεχνολογία που θα δώσει στις ζωές όλων ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και θα βοηθήσει και τον πλανήτη μας να επουλώσει τις πληγές του από τη μέχρι τώρα ανόητη δική μας διαχείριση σαν είδος.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις και οι προτάσεις από το κοινό κι ένας διευκρινιστικός και κατατοπιστικός διάλογος. Ο κόσμος πίεζε με αγωνία να μάθει με ποιους πρακτικούς τρόπους θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε η υπόθεση αυτή να προχωρήσει και σε εκείνη τη φάση το λόγο πήρε ο νομικός της επιστημονικής ομάδας κος Σπηλιόπουλος ο οποίος διάβασε στο κοινό την ιδρυτική διακήρυξη αρχών του Κοινωνικού Κινήματος «Μεσόγειος».

Το σημαντικότερο «κρυφό» χαρτί του κου Ζωγράφου (όπως και ο ίδιος επεσήμανε) γι αυτή τη σπουδαία υπόθεση είναι ο κόσμος, ο λαός, είναι οι απαξιωμένοι Έλληνες πολίτες σε πρώτο χρόνο και είναι και όλες εκείνες οι δημιουργικές, ανιδιοτελείς και επιστημονικές φωνές, που χρόνια τώρα βρίσκονται έκπληκτοι μπροστά σε κλειστές πόρτες και στα κλειστά αφτιά των «ειδικών». Αρκετά περιμέναμε από ανίκανους και διεφθαρμένους σωτήρες και από τις αναποτελεσματικές μεθόδους και επιλογές τους να αλλάξει το περιβάλλον μιας κοινωνίας καταδικασμένης, λόγω της ανικανότητάς τους, στη φθορά και τη σήψη. Αυτό που σαν Κοινωνικό Κίνημα «Μεσόγειος» επιθυμούμε και απαιτούμε είναι η πραγματική πρόοδος της κοινωνίας μας που της στέρησαν τις βασικές της αξίες. Αυτό που επιθυμούμε και απαιτούμε είναι οι ζωές μας να σχετίζονται με τις πραγματικές μας δυνατότητες και τις αληθινές μας ανάγκες.

Τώρα το λόγο και την ευθύνη οφείλει να έχει η κοινωνική βάση των ενεργών πολιτών, των εμπνευσμένων και καινοτόμων επιστημόνων, των τεχνικών, των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί ενωμένο εκείνο το επιστημονικό δυναμικό της κοινωνίας που διαθέτει τις γνώσεις και κατέχει τις πραγματικές λύσεις των προβλημάτων μας, είναι η ώρα να μιλήσει όλο αυτό το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας που ασφυκτιά εγκλωβισμένο από τη δυσωδία, την ασχήμια και την ανικανότητα των κρατούντων. Το Κοινωνικό Κίνημα «Μεσόγειος» βασίζεται κυρίως σε αυτό το κοινωνικό «εργαλείο» που με τη δυναμική του θα κάνει απαίτηση την εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας του κου Ζωγράφου παραμερίζοντας τα όποια συμφέροντα και τα όποια τεχνητά εμπόδια.

Σαν μοναδική προσωπική παρατήρηση σχετικά με το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης θα είχα να πω ότι «όταν ο σκοπός και όραμά σου είναι να δημιουργήσεις κάτι υγιές, κάτι μοναδικά σπουδαίο και αληθινά νέο, δεν ωφελεί σε τίποτα να ασχοληθείς και να αντιπαρατεθείς με το παλιό και το άρρωστο. Θεωρώ ότι απαιτείται να είμαστε όλοι προσηλωμένοι με συνέπεια και ευθύνη στο νέο. Η όποια σχέση με το παλιό μονάχα φθορά μπορεί να προσφέρει…και ο νοών νοήτο…»

Αυτός ο βάρβαρος και άδικος κόσμος, που οδηγήθηκε στα σύγχρονα τεράστια κοινωνικά αδιέξοδα, που όλοι οι πολίτες του κόσμου μας βιώνουμε όλο και πιο έντονα, έχει πάντα τη δυνατότητα ν αλλάξει πραγματικά για το όφελος ΟΛΩΝ αρκεί το «τιμόνι» να φύγει από τα διεφθαρμένα και ανήθικα χέρια των άχρηστων «αργυραμοιβών» και να πάει στα χέρια των πραγματικών δημιουργών.

Τάσσος Πετρίδης.
Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment