Για την διαδρομή των καινοτομιών Πέτρου Ζωγράφου


Από το 1983 άρχισαν να εμφανίζονται οι καινοτομικές ιδέες του Πέτρου Ζωγράφου σχετικά με την ενέργεια και την χρήση της, για τις οποίες εκδόθηκε από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας πρώτα το υπ’ αριθμ. 72.866/1983 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για inverter (μετατροπέα ή αντιστροφέα συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο ρεύμα).

Μετά από περίπου ένα χρόνο εκδόθηκε από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 80.353/1984, που περιείχε την βελτίωση του βαθμού αποδόσεως του προηγούμενου διπλώματος. Εδώ πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι όλοι οι μετατροπείς που τρέπουν από συνεχές σε εναλλασσόμενο ρεύμα, δηλαδή όλα τα inverters, όπως και το τότε πρωτοποριακό inverter του Πέτρου Ζωγράφου, έχουν ανάγκη μιας πηγής τροφοδοσίας που είναι μια μπαταρία 12 Volt.

Παράλληλα, την ίδια εποχή είχε εκδοθεί από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας και τρίτο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, το υπ’ αριθμ. 76.693/1984 για ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας φωτισμού (άδεια εργαστηρίου).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από αυτές τις ευρεσιτεχνίες επωλήθησαν αρκετές (τουλάχιστον 50) συσκευές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, όπως προκύπτει και από σχετικά έγγραφα, αφού πρώτα δοκιμάστηκαν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την λειτουργικότητά τους.

Μετά από τρεις δεκαετίες από το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αφού μεσολάβησαν συνεχείς έρευνες και μετεξελίξεις των καινοτομιών που εμπνεύστηκε και εφάρμοζε ο Πέτρος Ζωγράφος με τους συνεργάτες του, εκδόθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) στις 13-2-2013 το υπ’ αριθμόν 1007830 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Μέθοδος και Συσκευή Ηλεκτρόλυσης Ύδατος και Παραγωγής Υδρογόνου ως Καυσίμου με Χρήση Συνδυασμού Συχνοτήτων», του οποίου η πρακτική εφαρμογή συνεχίζει να εξελίσσεται. Αυτή η τελευταία καινοτομία, που χαρακτηρίζεται και ως «αντιδραστήρας ψυχρής καύσης» δεν εμπεριέχει και δεν χρειάζεται κάποια μπαταρία για την λειτουργία της.

Αυτά ως προς την διαδρομή των καινοτομιών του Πέτρου Ζωγράφου.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια συνέντευξη ενός πρώην «συνεργάτη» του Πέτρου Ζωγράφου με σκοπό την υποτίμηση της αξίας των καινοτομιών μας, καθώς και τον αποπροσανατολισμό και την σύγχυση των συμπολιτών μας σχετικά με τις ερευνητικές δραστηριότητές μας.

Αυτή η συνέντευξη του πρώην «συνεργάτη» που διαμένει στη Νότιο Αφρική συνεχώς εδώ και 28 χρόνια (αφού διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του απέκλειαν την επιστροφή του στην Ελλάδα), δόθηκε σε έναν κατά πολλούς «λίαν αμφιλεγόμενο ως προς την ιδιότητά του δημοσιογράφο», που έχει αναλάβει για δικούς του λόγους, αυτόκλητα ή κατ’ εντολήν, να διεκπεραιώσει την αμφισβήτηση ή και αποδόμηση των καινοτομιών μας.

Για τον σκοπό αυτό γίνεται προσπάθεια στην συνέντευξη αυτή, πέραν του δυσφημιστικού περιεχομένου της για τον Πέτρο Ζωγράφο και την ομάδα του, να δημιουργηθεί σύγχυση σχετικά με τις προ 30ετίας καινοτομίες και τις σημερινές, καθώς και να παρουσιασθεί η σημερινή παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτρικού ρεύματος από νερό και κράμα υλικών δια συντονισμού υψηλών συχνοτήτων σαν να είναι η ίδια κατάσταση με τα προ 30ετίας inverters.

Ως προς τις κρίσεις και απαιτήσεις του πρώην «συνεργάτη» και του «δημοσιογράφου» να ελέγξουν την καινοτομική συσκευή μας και διάφορα άλλα «ηχηρά παρόμοια», απαντούμε ότι τα άτομα αυτά δεν ορίσθηκαν από κανέναν σαν ελεγκτές ή κριτές και ότι για την καινοτομία μας έχουν αποφανθεί αρμόδιοι επιστήμονες και δημόσιες αρχές. 

Εξ άλλου σε λίγο καιρό, παρότι ασφαλώς κάποιοι δεν το επιθυμούν, θα γίνει η επίδειξη της βελτιωμένης καινοτομίας παραγωγής ενέργειας μεγάλης ισχύος που ετοιμάζουμε προς όφελος της χώρας και των συμπολιτών μας.

Η ερευνητική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου ευχαριστεί θερμά τον επιστημονικό κόσμο, καθώς και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά της για ανάπτυξη των καινοτομιών της και δηλώνει ότι δεν έχει λάβει τα τελευταία 30 χρόνια ούτε ένα ευρώ ως επιχορήγηση ή συνεισφορά από οποιονδήποτε φορέα για τις έρευνές της.
Share on Google Plus

About ;-)

    Blogger Comment
    Facebook Comment