ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ SITE
www.hellagen.gr

Το site «hellagen.gr» ξεκίνησε τη λειτουργία του, σκοπεύοντας να προσφέρει κυρίως στους Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου έναν χώρο για ενημέρωση σχετικά με επιστημονικές εξελίξεις καθώς και για διάφορα άλλα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που τους απασχολούν, ενώ παράλληλα προσφέρει δυνατότητες ανταλλαγής απόψεων και παροχής διευκρινίσεων.
Οι ήδη υπάρχουσες καθώς και οποιεσδήποτε νέες υπηρεσίες συμπεριληφθούν στο site «hellagen.gr» υπόκεινται στους παρόντες όρους χρήσης, εκτός αν ρητά αναφέρεται το αντίθετο. Ο επισκέπτης/χρήστης των υπηρεσιών του «hellagen.gr» κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων/υπηρεσιών παρέχεται "όπως είναι" και το site «hellagen.gr» αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων των χρηστών ή/και οποιουδήποτε περιεχομένου προσωπικών σελίδων /υπηρεσιών.
Με την επίσκεψή σας σε αυτό το δικτυακό χώρο με την ονομασία «hellagen.gr» αποδέχεστε, πως βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε αρχείο χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη (νομίμου κατόχου) αυτού, αποδέχεστε πως οποιαδήποτε αρχεία ή λογισμικό ή οποιασδήποτε μορφής υλικό που εμφανίζεται δεν είναι προς διάθεση αλλά αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς, καθώς και ότι οι υπεύθυνοι ή/και ο υπεύθυνος αυτού του δικτυακού τόπου ΔΕΝ φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε νομική ζημία ή/και προσωπική ζημία προκληθεί από την επίσκεψή σας, δηλώνετε ότι είστε ΑΝΩ των 18 ετών, δηλώνετε πως ΔΕΝ είστε συσχετισμένος με κανένα τρόπο με κάποια αντιπειρατική ή/και αστυνομική ή/και κυβερνητική ή/και άλλη αρχή και πως δεν μπορείτε να απειλήσετε ή να ασκήσετε οποιοδήποτε είδος δίωξης εις βάρος κανενός, όσο αναφορά τους χρήστες ή/και τους ιδιοκτήτες ή/και την εταιρεία που φιλοξενεί την εν λόγω δικτυακή τοποθεσία.

1) Λογαριασμός Μέλους
Το «hellagen.gr» παρέχει στους χρήστες του υπηρεσίες μελών, κατόπιν αποδοχής των όρων χρήσης του δικτυακού τόπου και ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταχώρησης των στοιχείων τους. Μόλις ο επισκέπτης/χρήστης ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής που έχει ορισθεί, θα παραλάβει επιβεβαίωση της εγγραφής του και μέσω ενός προσωπικού κωδικού (password) πρόσβασης και του ονόματος χρήσης (user name) που ο ίδιος έχει ορίσει μπορεί να συνδεθεί. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις (συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου της επικοινωνίας τους), που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό τους (user account).
Το «hellagen.gr» διατηρεί το δικαίωμα κατάργησης εγγραφών χρηστών και άρνηση παροχής υπηρεσιών σε χρήστες, οι ενέργειες των οποίων είναι αντίθετες με το παρόν και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο ή παραπομπή που υπάρχει εδώ ή σε άλλα κείμενα μέσα στο site, αν δεν διασταυρωθούν και δεν επιβεβαιωθούν τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς και εάν πιστεύουμε ότι οι κινήσεις τους μπορεί να έχουν νομικές συνέπειες για τους ίδιους, τους υπόλοιπους χρήστες μας ή το site «hellagen.gr».
Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το «hellagen.gr» για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Το site «hellagen.gr» δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

2) Εγγραφή
Εφόσον ο επισκέπτης /χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στην/στις υπηρεσία/ες του «hellagen.gr» συμφωνεί: α) να παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στα περιεχόμενα /υπηρεσίες του και β) να διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του, ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη.
Απαγορεύεται η χρήση ψευδώνυμων (nicknames) με υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο. Επίσης απαγορεύονται τα ψευδώνυμα (nicknames), πολιτικού, θρησκευτικού και εκφοβιστικού περιεχομένου, ιδίως όταν προκαλούν τους υπόλοιπους χρήστες.

3) Κανόνες Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στην επικοινωνία του «hellagen.gr» έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τα επιστημονικά θέματα που αναπτύσσονται, καθώς και για την πορεία των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, αφού παρέχεται από το hellagen.gr ο χώρος για την ανάπτυξη απόψεων γύρω από αυτά. Οι απόψεις και οι κρίσεις που εκφράζονται και αναρτώνται είναι καθαρά απόψεις των συμμετεχόντων μελών και το «hellagen.gr» δεν υιοθετεί (ή απορρίπτει) καμία εξ' αυτών, εφ' όσον κινούνται μέσα στα όρια της ευπρέπειας και της κοσμιότητας και δεν προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο τρίτους και την υπόληψη ή την αξιοπρέπεια των άλλων. Το site «hellagen.gr» είναι ένας χώρος φιλόξενος για όλους, ανεξάρτητα της όποιας διαφορετικής άποψης. Καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψη αυτή, όποια κι’ αν είναι. Ορισμένοι περιορισμοί που θα τους διαβάσετε παρακάτω, σε καμιά περίπτωση δεν μειώνουν την ελευθερία έκφρασης και κριτικής και υπάρχουν μόνο για την ομαλή λειτουργία του site «hellagen.gr». Οι κανόνες αυτοί υπάρχουν για προστασία των συμμετεχόντων και ενδέχεται να τροποποιούνται ανάλογα με τις περιστάσεις και τυχόν εξελίξεις που το επιτάσσουν.

4) Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς
Εφόσον δημοσιεύονται μηνύματα ή απόψεις στο site «hellagen.gr», πρέπει να τηρούνται πιστά κανόνες συμπεριφοράς, που θεσπίστηκαν για να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ανάρτηση / δημοσίευση των θέσεων και απόψεων, καθώς και την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων ή/και απρόβλεπτων καταστάσεων. Συγκεκριμένα: α) Οι δημοσιεύσεις του κάθε χρήστη πρέπει να περιέχουν ουσιώδεις και μη παραπλανητικές πληροφορίες. β) Οι γνώμες πρέπει να εκφράζονται με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο, με σεβασμό στις απόψεις όλων και με στόχο την ισότιμη και δημοκρατική διατύπωση ιδεών. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες, όχι όμως και στους ανθρώπους, γι’ αυτό και θα διαγράφονται παρόμοιες αναφορές και τυχόν διαμάχες μεταξύ χρηστών σε προσωπικό επίπεδο γ) Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο έναν λογαριασμό πρόσβασης και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί παράβαση, θα απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα usernames του συγκεκριμένου χρήστη. δ) Προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται τα greeklish  ως γλώσσα γραφής, διότι πέραν της αισθητικής ταλαιπωρίας είναι και δυσανάγνωστα από την πλειοψηφία των χρηστών και ε) Κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να κρίνει ή/και να επικρίνει ιδέες και απόψεις, όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις στην κριτική του.

5) Έναρξη - Διακοπή Λειτουργίας Υπηρεσιών
Το site «hellagen.gr» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή /και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες /μέλη. Ο χρήστης /μέλος κατανοεί και αποδέχεται, ότι το site «hellagen.gr» διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του /των κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή /και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες /μέλη, όταν θεωρεί ότι έχουν παραβιασθεί το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

6) Υπογραφή
Κάθε χρήστης προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα σύμφωνα με τους  γενικότερους όρους πρόσβασης και χρήσης. Οι υπογραφές είναι μόνο κειμένου και δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 20 χαρακτήρες. Απαγορεύεται η διαφήμιση εμπορικών και μη προϊόντων και υπηρεσιών, με την τοποθέτηση links ή banners στην υπογραφή του χρήστη. Απαγορεύεται στις υπογραφές των χρηστών η χρήση λέξεων με ερωτικό προσανατολισμό, με φανερό ή κρυφό πολιτικό, θρησκευτικό και άλλο περιεχόμενο. Απαγορεύονται υπογραφές με υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο, καθώς και υπογραφές που μπορεί να προκαλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Εφόσον δεν τηρούνται οι παραπάνω απλοί κανόνες, ο διαχειριστής του site «hellagen.gr» έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει άμεσα την υπογραφή του χρήστη ή ακόμη και να προχωρήσει σε απαγόρευση χρήσης του λογαριασμού.

7) Δεσμοί (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites)
Η παραπομπή σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο εκτός του «hellagen.gr» τελεί υπό τον έλεγχο του διαχειριστή, που διατηρεί το δικαίωμα αφαίρεσής της χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία. Το site «hellagen.gr» δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων, στα οποία μπορεί να παραπέμπουν οι χρήστες μέσω "δεσμών", hyperlinks ή τυχόν διαφημιστικών banners. Το forum του hellagen.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων, στα οποία παραπέμπονται μέσω των μηνυμάτων των χρηστών ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
8) Περιορισμός Ευθύνης

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το site «hellagen.gr» δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο με δική του πρωτοβουλία επισκέπτης /χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του site «hellagen.gr». Το site «hellagen.gr» διατηρεί το δικαίωμα για λόγους συντήρησης του server, στο οποίο φιλοξενείται, να προχωρεί κατά διαστήματα σε διαγραφή μηνυμάτων κατά περιπτώσεις. Εφόσον προκύψει πρόβλημα τεχνικής φύσεως για το οποίο δεν ευθύνεται άμεσα το site «hellagen.gr», αλλά ο server που φιλοξενεί τις σελίδες του, υπάρχει περίπτωση να χαθούν ορισμένα ή ακόμη και όλα τα μηνύματα.
Το site «hellagen.gr» δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης το site «hellagen.gr» δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικό site ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών /μελών, δεν περιέχουν "ιούς" ή άλλα επιζήμια συστατικά.
Το site «hellagen.gr» δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης /χρήστης και σε καμία περίπτωση το site «hellagen.gr».

9) Εφαρμοστέο Δίκαιο και Λοιποί Όροι
Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του site «hellagen.gr», καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ του site «hellagen.gr» και του επισκέπτη /χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς.
Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δεν θα λαμβάνεται υπόψη και δεν θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.
Οι κανόνες αυτοί θα ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους διαχειριστές του site «hellagen.gr».
Κάθε επισκέπτης/χρήστης του site «hellagen.gr» δηλώνει, ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τα παραπάνω και αποδέχεται την ευθύνη που απορρέει από τους κανόνες συμμετοχής του στο site.


*****************************************************
    Blogger Comment
    Facebook Comment