Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέτρος Ζωγράφος: Αλλάζουμε τον τρόπο μετατροπής της ενέργειας

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΙΕΕΤ)

Πέτρος Ζωγράφος: Αλλάζουμε τον τρόπο μετατροπής της ενέργειας

Πέτρος Ζωγράφος 10-4-2021
Αγαπητές Φίλες – αγαπητοί φίλοι,

Η συνεχώς αυξανόμενη κατανάλωση της βενζίνης και του πετρελαίου ως καύσιμης ύλης στις θερμικές μηχανές συμβάλλει επικίνδυνα στην εξάρτηση των ανθρώπων από τους υδρογονάνθρακες, αλλά και στην περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη. Εξάλλου, η θερμική μέθοδος της καύσης του άνθρακα και των υδρογονανθράκων μας παρέχει πολύ μικρό ωφέλιμο ποσοστό χρήσιμης ενέργειας, το οποίο κυμαίνεται γύρω στο 25% εξαιτίας του δεύτερου θερμοδυναμικού αξιώματος, που προβλέπει πολύ μικρό συντελεστή μετατροπής της θερμότητας σε μηχανική ενέργεια, όπως ακριβώς συμβαίνει σε αυτοκίνητα, καράβια, αεροπλάνα γεννήτριες κλπ.

Αυτό φαίνεται και από την μαθηματική σχέση ( n = T1 – T2/T1 = Q1-Q2/Q1).

Είναι πλέον καιρός, να αντλήσουμε διδάγματα από την ίδια την φύση και να αλλάξουμε τρόπο παραγωγής ενέργειας, ώστε να μην βλάπτουμε περισσότερο το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

Κάνω έκκληση προς τους επιστήμονες όλου του κόσμου, να στραφούμε προς την κατεύθυνση μετατροπής της χημικής ενέργειας των καυσίμων σε ηλεκτρική ενέργεια, παρακάμπτοντας έτσι την απαγορευτική διάταξη του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής, αλλά και να ενδιαφερθούμε για την ανάπτυξη μιας ηλεκτροχημικής τεχνολογίας (αντί της θερμικής μετατροπής της ενέργειας), η οποία θα είναι εντελώς ακίνδυνη για το περιβάλλον και θα καθιστά ανώφελη και περιττή την εκμετάλλευση των ανθρώπων από τις πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίων.

Ο βαθμός απόδοσης σε ηλεκτρική ενέργεια αυτής της πρότασης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος ακόμα και από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες σε ηλεκτρική ενέργεια οπότε μόλις υλοποιηθεί η πρότασή μας αυτή, τότε η ανθρωπότητα θα απεμπλακεί μιας δια παντός από τον αδηφάγο θερμικό τρόπο παραγωγής ενέργειας, που πάντα θα ευνοεί τα πετρέλαια και γενικότερα τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και κατά προέκταση τις πετρελαϊκές εταιρείες.

Έτσι, εάν πραγματοποιήσουμε την καύση π.χ. του άνθρακα όχι απευθείας, το αποτέλεσμα θα ήταν ολόκληρη η χημική ενέργεια να μετατρέπεται σε θερμότητα, αλλά με τρόπο θερμοδυναμικά αντιστρεπτό, που θα λειτουργούσε βάσει της ελάττωσης της ελεύθερης ενέργειας κατά την ένωση του άνθρακα με το οξυγόνο. Στην περίπτωση αυτή θα κερδίζαμε τεράστια ποσά μηχανικής ενέργειας, γιατί θα ‘’παρακάμπταμε’’ τον περιορισμό (Carnot) που θέτει το ‘’δεύτερο αξίωμα της θερμοδυναμικής.’’

Ο ανωτέρω προτεινόμενος τρόπος μετατροπής της ενέργειας είναι αυτός που έχει επιλέξει η φύση για να μετατρέπει την ενέργεια σε ωφέλιμο έργο και δεν έχει την παραμικρή σχέση με την θερμική μετατροπή, δηλαδή με την ‘’φωτιά’’ που προκαλεί μόλυνση του περιβάλλοντος.

Παρατηρώντας τα πράγματα γύρω μας, διαπιστώνουμε ότι πολλά είναι τα παραδείγματα της προτεινόμενης ‘’ψυχρής καύσης’’, όπως η ‘’φωτοσύνθεση στα φυτά’’ ή το φαινόμενο της ‘’οξειδοαναγωγής’’ σε όλους τους βιολογικούς οργανισμούς (ψυχρός τρόπος μετατροπής ενέργειας χωρίς φωτιά).

Αυτή η μετατροπή ενέργειας στους βιολογικούς οργανισμούς επιτυγχάνεται με την διαδικασία της ‘’οξειδοαναγωγής’’ ως εξής: Από χημική άποψη η ‘’οξείδωση’’ αναφέρεται στην απώλεια ηλεκτρονίων, που σημαίνει στην “οξείδωση του άνθρακα”, ότι τα άτομα του άνθρακα στο καύσιμο χάνουν ηλεκτρόνια καθώς μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα, τα δε ηλεκτρόνια που χάνονται ανήκουν σε άτομα υδρογόνου, τα οποία αποτελούνται από ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο. Αυτή η αντίδραση ‘’οξείδωσης’’ συνδέεται χημικά με μια αντίδραση ‘’αναγωγής’’, τις οποίες η επιστήμη της χημείας ορίζει ως αντιδράσεις ‘’οξειδοαναγωγής.’’ Όταν ένα άτομο χάνει ηλεκτρόνια (‘’οξείδωση’’) ένα άλλο άτομο κερδίζει ηλεκτρόνια (‘’αναγωγή’’), αφού κατά την καύση του ‘’καυσίμου’’ τα ηλεκτρόνια (στα άτομα υδρογόνου) μεταφέρονται από τον άνθρακα στο οξυγόνο. Όπως τα άτομα αναδιατάσσονται, τα μεταφερόμενα ηλεκτρόνια απελευθερώνουν ενέργεια (ψυχρή καύση), η οποία συλλαμβάνεται από τα κύτταρα του οργανισμού στο ATP (MΙΤΟΧΟΝΔΡΙΟ).

Έτσι όλα τα βιολογικά συστήματα μπορούν να παράγουν ενέργεια δια της ‘’ψυχρής καύσης.’’

Μετά την προβολή και εφαρμογή των ανωτέρω, ήταν αναμενόμενο να εμφανίζεται μεγάλη αντίδραση αλλά και απειλές από διάφορους γνωστούς – αγνώστους υπηρέτες των όποιων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων που νοιώθουν να θίγεται η καθεστωτική θέση τους στο υπάρχον σύστημα. Αυτοί οι υπηρέτες και οι εκπρόσωποι των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων στην πραγματικότητα δεν έχουν κάποια δήθεν αριστερή ή δεξιά ιδεολογική τοποθέτηση, αφού η στενή συνεργασία αριστερών σχημάτων και ομάδων με ακροδεξιά στελέχη των διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, με δεδομένο ότι οι μυστικές υπηρεσίες αλλά και τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας (που εκπροσωπούν το “σύστημα”) πάντα στρατολογούν, χρηματοδοτούν και χρησιμοποιούν ποικίλους πράκτορες και προβοκάτορες ακόμα και με αριστερό προφίλ. Και όλοι καταλαβαίνουμε, πως και πότε η όποια ιδεολογία καταντά επάγγελμα για τους θιασώτες της… Σε επόμενες αναρτήσεις (βίντεο και άρθρα) θα σας ενημερώσουμε για το ποια συγκεκριμένα πολιτικοοικονομικά κέντρα προσπάθησαν με τον τρόπο τους να οδηγήσουν την μεγάλη εφεύρεση στο εξωτερικό, καθώς και τα διαβήματα που έγιναν στην Αμερικανική πρεσβεία.

Φίλες – φίλοι,
Είμαι ενθουσιασμένος για την μεγάλη αγάπη και την αγωνιστικότητα που δείχνετε, υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο τους εκμεταλλευτές της ζωής και των ονείρων μας, να καταστρέφουν και να λεηλατούν τον πλανήτη μας με στόχο τον συνεχή πλουτισμό τους.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναστατική Μέθοδος Παραγωγής Συνθετικού Φυσικού Αερίου

Αειφόρος, Χαμηλού Κόστους, Περιβαλλοντικά Φιλικότατη Πηγή Ενέργειας από την Ερευνητική Ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου: Επαναστατική Μέθοδος...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x