Οι καινοτομίες του Πέτρου Ζωγράφου

Από το 1983 άρχισαν να εμφανίζονται οι καινοτομικές ιδέες του Πέτρου Ζωγράφου σχετικά με την ενέργεια και την χρήση της, για τις οποίες εκδόθηκε  από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας πρώτα το υπ’ αριθμ. 72.866/1983 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για inverter (μετατροπέα ή αντιστροφέα συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο ρεύμα).

Οι καινοτομίες του Πέτρου Ζωγράφου

Μετά από περίπου ένα χρόνο εκδόθηκε  από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 80.353/1984, που περιείχε την βελτίωση του βαθμού αποδόσεως του προηγούμενου διπλώματος. Εδώ πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι όλοι οι μετατροπείς που τρέπουν από συνεχές σε εναλλασσόμενο ρεύμα, δηλαδή όλα τα inverters, όπως και το τότε πρωτοποριακό inverter του Πέτρου Ζωγράφου, έχουν ανάγκη μιας πηγής τροφοδοσίας που είναι μια μπαταρία 12 Volt. Παράλληλα, την ίδια εποχή είχε εκδοθεί από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας και τρίτο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, το υπ’ αριθμ. 76.693/1984 για ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας φωτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από αυτές τις ευρεσιτεχνίες επωλήθησαν αρκετές (τουλάχιστον 50) συσκευές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, όπως προκύπτει και από σχετικά έγγραφα, αφού πρώτα δοκιμάστηκαν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την λειτουργικότητά τους.

Μετά από τρεις δεκαετίες από το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αφού μεσολάβησαν συνεχείς έρευνες και μετεξελίξεις των καινοτομιών που εμπνεύστηκε και εφάρμοζε ο Πέτρος Ζωγράφος με τους συνεργάτες του, εκδόθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) στις 13-2-2013 το υπ’ αριθμόν 1007830 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Μέθοδος και Συσκευή Ηλεκτρόλυσης Ύδατος και Παραγωγής Υδρογόνου ως Καυσίμου με Χρήση Συνδυασμού Συχνοτήτων», του οποίου η πρακτική εφαρμογή συνεχίζει να εξελίσσεται. Αυτή η τελευταία καινοτομία «αντιδραστήρας ψυχρής καύσης» δεν εμπεριέχει και δεν χρειάζεται κάποια μπαταρία για την λειτουργία της.

Οι καινοτομίες του Πέτρου Ζωγράφου

Η ερευνητική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου ευχαριστεί θερμά τον επιστημονικό κόσμο, καθώς και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά της για ανάπτυξη των καινοτομιών και δηλώνει ότι δεν έχει λάβει τα τελευταία 30 χρόνια ούτε ένα ευρώ ως επιχορήγηση ή συνεισφορά από οποιονδήποτε φορέα για τις έρευνές της.

Ανακοίνωση της Ερευνητικής Ομάδας Πέτρου Ζωγράφου
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια συνέντευξη ενός πρώην «συνεργάτη» του Πέτρου Ζωγράφου με σκοπό την υποτίμηση της αξίας των καινοτομιών μας, καθώς και τον αποπροσανατολισμό και την σύγχυση των συμπολιτών μας σχετικά με τις ερευνητικές δραστηριότητές μας.

Αυτή η συνέντευξη του πρώην «συνεργάτη» που διαμένει στη Νότιο Αφρική συνεχώς εδώ και 28 χρόνια (αφού διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του απέκλειαν την επιστροφή του στην Ελλάδα), δόθηκε σε έναν κατά πολλούς «λίαν αμφιλεγόμενο ως προς την ιδιότητά του δημοσιογράφο», που έχει αναλάβει για δικούς του λόγους, αυτόκλητα ή κατ’ εντολήν, να διεκπεραιώσει την αμφισβήτηση ή και αποδόμηση των καινοτομιών μας.

Για τον σκοπό αυτό γίνεται προσπάθεια στην συνέντευξη αυτή, πέραν του δυσφημιστικού περιεχομένου της για τον Πέτρο Ζωγράφο και την ομάδα του, να δημιουργηθεί σύγχυση σχετικά με τις προ 30ετίας καινοτομίες και τις σημερινές, καθώς και να παρουσιασθεί η σημερινή παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτρικού ρεύματος από νερό και κράμα υλικών δια συντονισμού υψηλών συχνοτήτων σαν να είναι η ίδια κατάσταση με τα προ 30ετίας inverters.

Τέλος, ως προς τις κρίσεις και απαιτήσεις του πρώην «συνεργάτη» και του «δημοσιογράφου» να ελέγξουν την καινοτομική συσκευή μας και διάφορα άλλα «ηχηρά παρόμοια», απαντούμε ότι τα άτομα αυτά δεν ορίσθηκαν από κανέναν σαν ελεγκτές ή κριτές και ότι για την καινοτομία μας έχουν αποφανθεί αρμόδιοι επιστήμονες και δημόσιες αρχές.

Εξ άλλου σε λίγο καιρό, παρότι ασφαλώς κάποιοι δεν το επιθυμούν, θα γίνει η επίδειξη της βελτιωμένης καινοτομίας παραγωγής ενέργειας μεγάλης ισχύος που ετοιμάζουμε προς όφελος της χώρας και των συμπολιτών μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση της επιστημονικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου στα Ellinika Hoaxes

Πριν 10-15 ημέρες  τα «ellinikahoaxes», μάλλον με εντολή των όποιων πολιτικών ή/και οικονομικών εντολέων τους, αποπειρώνται και πάλι με νέα ανάρτησή τους να «αποδομήσουν» την εφεύρεση...

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος
Νίκος
2 Φεβρουαρίου 2017 11:05 ΜΜ

Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο, έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολλή ταπείνωση. Έχω μείνει άφωνος για την σεμνότητα και το ήθος. Εύγε Πέτρο Ζωγράφε, και εύγε στο Ello.gr

Mάνθος
Mάνθος
3 Φεβρουαρίου 2017 10:41 ΠΜ

Διαβάζοντας τα παραπάνω έγγραφα έφνιδιάστηκα που στη χώρα μας υπάρχουν τέτοιες δημιουργικές δυνάμεις (Επιστήμονές) που είναι μια ελπίδα για το μέλλον αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας!! Αναρωτιέμαι γιατί αυτές τις δυνάμεις τις κρατούν στην αφάνεια;;; Aπο αυτη στιγμή είμαι δίπλα στην Ελληνική προσπάθεια που γίνεται. Μπράβο σας κύριε Πέτρο Ζωγράφο!!! Και συγχατηρητίρια στο Ello.gr που μας δίνει βήμα να εκφραστούμε εμείς οι πολίτες!!

θανασης
θανασης
3 Φεβρουαρίου 2017 4:36 ΜΜ

Θανάσης Παλαιολόγος: Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Με τη μέθοδο του Κυριου Πέτρου Ζωγραφου απ´οτι φαίνεται ανοίγονται μεγάλοι δρόμοι στο κεφάλαιο περί κατάλυσης κάτι που δεν υπήρχε πριν. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο η οποία απ´ότι φαίνεται δεν έχει εφαρμογή μόνο στη διάσπαση του ύδατος αλλά και σε πολλά αλλα επίπεδα. Ειναι πολυ σημαντικό για όλους τους επιστήμονες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια

konstantinos
konstantinos
6 Μαρτίου 2017 8:28 ΜΜ

πραγματικα εμεινα αναυδος με αυτα που ειδα και ακουσα για την εφευρεση του κ ζωγραφου αλλα και με την σεμνοτητα του και τις γνωσεις του οσο μπορω να καταλαβω συγχαρητηρια ειμαστε μαζι του

Νεόφυτος
Νεόφυτος
19 Αυγούστου 2018 8:36 ΜΜ

Συγχαρητήρια στον μεγάλο εφευρέτη κύριο Πέτρο Ζωγράφο και εις ανώτερα!! Οι μεγάλες ανακαλύψεις πάντα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να αναγνωριστούν!!!!! Ο Θεός να σε έχει καλά

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
25 Σεπτεμβρίου 2018 5:14 ΜΜ

Πολυ ελπιδοφορο! Πετυχαινει ομως παντα? (γιατι ο συντονισμος ειναι απο μονος του κατι πολυ δυσκολο). Επισης, μπορει να εφαρμοστει σε οχηματα (στεριανα, πλοια η ιπταμενα), που ως γνωστον εχουν κραδασμους που θα μπορουσαν να εμποδισουν το συντονισμο, η ειναι μονο για σταθερες εγκαταστασεις?

Hellagen.gr
Reply to  ΓΙΩΡΓΟΣ
25 Σεπτεμβρίου 2018 5:38 ΜΜ

Το σύστημα είναι κλειστό και δεν επηρεάζεται από εξωτερικές συνθήκες. Υπάρχει και βίντεο στο youtube όπου η συσκευή είναι προσαρμοσμένη σε δίκυκλο. Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας υπήρχε και περιγραφή για επιτυχή δοκιμή σε πλοίο.

το κανάλι στο youtube με βίντεο παρουσιασεις https://www.youtube.com/channel/UCa1TJGxtBLX2yK9uL9rwZoA

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x