Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Παρουσίαση τμήματος εργαστηριακού εξοπλισμού

Παρουσίαση τμήματος εργαστηριακού εξοπλισμού

Είναι παγκοσμίως γνωστό αλλά και αποδεκτό από όλους, ότι η χώρα μας έχει προσφέρει πολλά τόσο στον τομέα των επιστημών όσο και στον πολιτισμό, με την προϋπόθεση όμως να μην την δεσμεύουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι πολιτικές ηγεσίες. Η χώρα μας δεν κατασκευάζει πλέον τίποτα και τα ελάχιστα εργοστάσια που υπήρχαν κάποτε τα χρεοκόπησαν σκοπίμως με αποτέλεσμα να μην παράγουμε τίποτα, και όλα πλέον να έρχονται από το εξωτερικό. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι όταν γίνεται κάποια προσπάθεια η κάποια αξιόλογη καινοτομία στην χώρα μας που είναι κόντρα στα μεγάλα ξένα η ντόπια οικονομικοπολιτικά συμφέροντα την πνίγουν με συνοπτικές διαδικασίες. Όλοι εμείς εδώ καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα προόδου στην εφαρμοσμένη επιστήμη γιατί πραγματική επιστήμη παράγει μια χώρα όταν αυτή δημιουργείται εντός της. Επιστήμη είναι η παραγωγή καινούργιας γνώσης, η επιστήμη δεν συνιστά μια στατική πνευματική λειτουργία, αλλά εμπερικλείει ένα δυναμικό στοιχείο το οποίο έγκειται στο γεγονός ότι δεν θεωρούμε τίποτα ως τετελεσμένο η αμετάκλητο, καθώς όλες οι βασικές μας παραδοχές είναι δυνητικά υποκείμενες σε διαρκή και συνεχή αναθεώρηση, στην επιστήμη υπάρχει πάντα το περιθώριο να πάει κανείς πιο μακριά.

Αγαπητοί φίλοι σήμερα θα παρουσιάσω τμήμα του εργαστηριακού εξοπλισμού που μέσω αυτού αναπτύξαμε δύο τεράστιες καινοτομίες που ευελπιστούμε ότι θα αλλάξουν τον κόσμο.

Με όργανα μεγάλης ακριβείας θα παρατηρήσουμε κάποια σημαντικά μέρη των διατάξεων αυτών. Οι μετρήσεις είναι απαραίτητες για το σωστό αποτέλεσμα των καινοτομιών. Μετά από κάποιες παρουσιάσεις θα γίνει η επίδειξη ενός συστήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μεγάλης ισχύος, αλλά και μιας νέας καινοτομίας που είναι ικανή να αλλάξει τα δεδομένα παγκοσμίως. Εδώ όλοι εμείς αγωνιζόμαστε για το μέλλον και το καινούργιο, και να γνωρίζουν κάποιοι ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από την ξενόφερτη τεχνοεπιστήμη, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, να μας ξαναγυρίσει σε έναν νέο μεσαίωνα με διωγμούς και απειλές. Αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της φύσης, μπορούμε ωστόσο να προετοιμαστούμε, ατομικά και ομαδικά, ώστε να έχουμε μια πιο ενεργή και υπεύθυνη στάση μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται στην υπερχρεωμένη πατρίδα μας.

Πέτρος Ζωγράφος.  Μας ξεναγεί στo εργαστήριό του
Πέτρος Ζωγράφος. Μας ξεναγεί στo εργαστήριό του

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x