Προηγμένα συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Μελέτη, ανάπτυξη και σχεδιασμός (Μέρος 2ο)

Φίλες και φίλοι, οραματιστές της ελεύθερης ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλον τον κόσμο. Τα οικοσυστήματα, ο ιστός της ζωής από τα οποία εξαρτιόμαστε όλοι, μειώνονται ραγδαία εξαιτίας των ανθρώπινων ενεργειών με κύριο σκοπό το κέρδος. Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος για να τα σώσουμε! Η ανεξέλεγκτη πίεση των ανθρώπων στη φύση έχει αυξηθεί από την δεκαετία του 1970. Χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερους φυσικούς πόρους και αυτό επιβαρύνει αρνητικά την αντοχή του πλανήτη μας. Εάν χάσουμε μεγάλες φυσικές πηγές ενέργειας του φυσικού κόσμου, η ποιότητα ζωής του ανθρώπου θα μειωθεί σημαντικά και οι ζωές των μελλοντικών γενεών θα απειληθούν, αν δεν ληφθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα. Τα τελευταία 60 χρόνια η ικανότητα της φύσης να μας υποστηρίζει έχει μειωθεί δραματικά, και η ποιότητα του αέρα και του νερού μειώνεται κατακόρυφα. Οι Έλληνες ζούμε στο καλύτερο κομμάτι γης του πλανήτη και έχουμε για εφαλτήριο μας την Ιστορία των προγόνων μας. Έναν ζηλευτό Πολιτισμό που ξαφνιάζει τον κόσμο με Ακρόπολη, Αμφίπολη, Βεργίνα και Φιλοσόφους που χάραξαν τα ίχνη όλων των Επιστημών στον Πλανήτη. Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι, σ’ ένα παγκόσμιο περιβάλλον, τα πετρελαϊκά συμφέροντα του πλανήτη και των πολεμικών Βιομηχανιών, τα κόμματα, τα συστήματα και τα οικονομικά συμφέροντα σφίγγουν το λαιμό του μεροκαματιάρη και του ανήμπορου, μετατρέποντας ακόμη και το νερό και το ψωμί σε είδη πολυτελείας.

Προηγμένα συστήματα υψηλής τεχνολογίας.
Μελέτη, ανάπτυξη και σχεδιασμός

Μέρος ΙΙ

Θα περάσουμε στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης των εξελιγμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσης ισχύος, όπως αναλύσαμε στο πρώτο μέρος. Η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στην επιφάνεια του πλανήτη μας είναι 110 χιλιάδες TW περίπου. Εάν πάρουμε μόνο το 1% της ενέργειας που έρχεται στην επιφάνεια με απόδοση 10%, τότε μπορούμε να πάρουμε ενέργεια στο ποσόν των 110 TW (τεραβάτ). Το συμπέρασμα είναι ότι η ηλιακή ενέργεια έχει μεγάλες δυνατότητες.
Στην προηγούμενη παρουσίαση είδαμε τις δυο γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μικρής ισχύος προκειμένου να κατανοήσουμε την αρχή λειτουργίας του συστήματος. Τα σημαντικά μέρη που θέλουν μεγάλη προσοχή είναι: 1) η κρίσιμη απόσταση της γεννήτριας από το εστιακό σημείο του παραβολικού κατόπτρου, 2) Η διάμετρος του παραβολικού κατόπτρου, 3) Το είδος του αερίου εργασίας που εισάγουμε στην κεφαλή της διάταξης, και 4) η συχνότητα λειτουργίας του εμβόλου.

Το σύστημα που παρουσιάσαμε στο πρώτο μέρος ήταν πολύ μικρής ισχύος γιατί θέλαμε να κατανοηθεί η βασική λειτουργία του σε εργαστηριακό επίπεδο. Η συχνότητα περιστροφής των συγκεκριμένων γεννητριών είναι λόγω της ανατομίας τους περιορισμένη. Έτσι αναγκαστήκαμε να σχεδιάσουμε μια γεννήτρια διαφορετικού είδους, η οποία μπορεί να παράγει μεγάλα ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας, και αντί των συμβατικών εμβόλων που η συχνότητα λειτουργίας τους είναι περιορισμένη, να χρησιμοποιηθούν μεμβράνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αέριο εργασίας που χρησιμοποιήθηκε είναι το ήλιο. Το ήλιο είναι το χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 2 και ατομική μάζα 4,002602 amu, το αέριο αυτό δεν καίγεται, δηλαδή δεν φλέγεται. Αυτά όλα θα αναλυθούν με λεπτομέρεια σε επερχόμενες αναρτήσεις. Στήν σημερινή παρουσίαση, αρχικά το σύστημα φαίνεται εγκατεστημένο στήν ύπαιθρο και βλέπουμε τι χώρο καταλαμβάνει, ενώ στήν συνέχεια εγκαθίσταται πειραματικά σε μία μικρή οικία. Μετά την εγκατάσταση της διάταξης του παραβολικού κατόπτρου που έγινε στην οικία της συγκεκριμένης οικογένειας, αφαιρέθηκαν δέκα φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα διατεθούν δωρεαν σε αγροτικές οικογένειες που ζουν στην ύπαιθρο. Όσα μέλη μας έχουν ανάγκη κάποια από αυτά, ας επικοινωνήσουν με το ΙΕΕΤ για να τα παραλάβουν μετά από σχετική αξιολόγηση. Τα ονόματα των παραληπτών θα είναι στην διάθεση των μελών μας εάν οι παραλήπτες το επιθυμούν. Ζούμε πλέον σε πολύ άσχημους και χαλεπούς καιρούς όπου η βοήθεια των ασθενέστερων ομάδων είναι απαραίτητη.

ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΙΕΕΤ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ       (Β ΜΕΡΟΣ).
ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΙΕΕΤ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Β ΜΕΡΟΣ).

Φίλες και φίλοι, στόχος μας είναι να σταματήσουμε το οργανωμένο έγκλημα που συντελείται στη φύση από τις καταστροφικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες προκειμένου να κερδοφορούν κάποιοι επιτήδειοι σε βάρος της. Οι διατάξεις που παρουσιάζουμε είναι ικανές να αντικαταστήσουν τα αποκρουστικά τερατουργήματα και να σωθεί η φύση. Όπως σας προανέφερα, σε ερχόμενες αναρτήσεις θα παρουσιάσουμε τον αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος και το κυριότερο όλων, μια νέα διάταξη που θα ελευθερώσει δια παντός τους πολίτες του κόσμου από τις κεντρικές εξουσίες και όχι μόνον.

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x