O καθηγητής Φυσικής Γεώργιος Ράπτης γράφει

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ

Ο Kαθηγητής Φυσικής Γεώργιος Ράπτης και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου, γράφει

Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου είναι μια συσκευή που στηρίζεται στη λειτουργία του μιτοχόνδριου στον οργανισμό. Η φύση έχει επιλέξει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο να παράγει ενέργεια, όπως στους βιολογικούς οργανισμούς, όπου παρατηρείται η μέγιστη απόδοση κατά την μετατροπή ενέργειας χωρίς να προκαλείται και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αυτή η μετατροπή ενέργειας στους βιολογικούς οργανισμούς επιτυγχάνεται με την διαδικασία της οξειδοαναγωγής Η ως άνω διαδικασία μετατροπής ενέργειας, που έχει επιλεγεί από την φύση, καμία σχέση δεν έχει με τις συνήθεις διαδικασίες παραγωγής ενέργειας από τα ορυκτά καύσιμα, αφού τα περισσότερα τέτοια μηχανήματα που κατασκευάζονται από ανθρώπους χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο την χημική ενέργεια από το καύσιμο τους μεταξύ 8% – 22%.

Είναι μία συσκευή που παράγει καθαρή ενέργεια. Χρησιμοποιεί σαν βασικό υλικό το νερό ένα κράμα υλικών με δομή στη νανοκλίμακα αλλά και πολλά ακόμη υποσυστήματα, σε γενικές γραμμές είναι μια πολύπλοκη διαδικασία το όλο σύστημα και ανήκει στης ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και αέριου υδρογόνου. Δεν είναι καν θερμική μηχανή για να δεσμεύεται από το δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο.

Γεώργιος Ράπτης

Την έχω δει να δουλεύει σε επίδειξη από τον Πέτρο Ζωγράφο και έχω μείνει έκπληκτος θεωρώ ότι είναι μία εφεύρεση που όταν τελειοποιηθεί θα είναι ισάξια αυτών που άλλαξαν τον κόσμο.

Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου κατά την εξέλιξή της μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη μας και όχι μόνο, όμως για ευνόητους λόγους αμφισβητείται από πολλούς.

Αμφισβητείται από ορισμένους κύκλους διότι ο Πέτρος Ζωγράφος δεν έχει ακολουθήσει λένε την επιστημονική μέθοδο δημοσίευσης όλων των αποκαλύψεων λειτουργίας της, κάτι που φυσικά ποτέ δεν συμβαίνει σε εφευρέσεις αυτού του διαμετρήματος που έχουν να κάνουν με την ενέργεια και έρχονται σε σύγκρουση με τα συμβατικά καύσιμα. Μια σπουδαία επιστημονική ανακοίνωση έρχεται από μεγάλα ερευνητικά ινστιτούτα, η οποία αφορά σε όσα έλεγε και δημοσίευσε προ 4 ετών ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος σχετικά με την παράκαμψη του δεύτερου νόμου που σχετίζεται με την λειτουργιά της εφεύρεσης. Πρόκειται για τις πρόσφατες δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες του πολύ γνωστού γερμανικού Ινστιτούτου Max Planck, και της αμερικανικής εταιρείας, της μεγαλύτερης στον κλάδο της παγκοσμίως που ασχολείται με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή εξοπλισμού ανάλυσης αερίων, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων φασματοσκόπησης μάζας.

Στην παραπάνω αναφορά του Ινστιτούτου Max Planck, π.χ. σχετικά με τα fuel cells ως μια από διάφορες εφαρμογές, επισημαίνεται σαφώς ότι ειδικές ηλεκτροχημικές αντιδράσεις επιτρέπουν την απευθείας μετατροπή της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς τον περιορισμό της αρχής Carnot. Εκτός όμως από τις ανωτέρω σοβαρές ανακοινώσεις, των κορυφαίων επιστημονικών οργανισμών υπάρχει και η πιστοποίηση του ΚΕΤΕΣ ( κέντρο έρευνας τεχνολογίας στρατού) καθώς και του επιστημονικού φορέα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών η οποία στηρίζει αυτήν την Ελληνική προσπάθεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x