Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Η εφεύρεση που αλλάζει τον κόσμο – Πέτρος Ζωγράφος

Μία εφεύρεση που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το νερό, (πόσιμο ή υφάλμυρο), και κράμα υλικών και φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς και για την παραγωγή υδρογόνου ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα. Επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλή τον ερευνητή και εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο που ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. Το zougla.gr αναδεικνύει αυτή την εντυπωσιακή ανακάλυψη με σκοπό να επακολουθήσει η αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα και να καλυφθεί η… απόσταση μεταξύ των επιστημονικών εργαστηρίων και της παραγωγής και διάθεσης στο ευρύ κοινό της εφαρμογής, με προφανή οφέλη για όλο τον κόσμο.

Πέτρος Ζωγράφος – Η εφεύρεση που αλλάζει τον κόσμο

O εφευρέτης-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος και η επιστημονική του ομάδα ισχυρίζονται ότι αν και τα οφέλη -και οι δυνατότητες αξιοποίησης- της εφεύρεσης είναι τεράστια, κάθε φορά που προσέγγιζαν έναν κρατικό φορέα για να συνεργαστούν, η αρχική αποδοχή και ενθουσιασμός έδιναν τη θέση τους στη συνέχεια στην… παγερή σιωπή, σε σημείο απογοήτευσης. Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ο Πέτρος Ζωγράφος είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, ερευνητής και εφευρέτης. Γεννήθηκε την 15 Ιουνίου 1955 στον Πειραιά και μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. Εργάζεται από το 1985 ως ανεξάρτητος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, διαθέτοντας σχετική άδεια λειτουργίας εργαστηρίου κατασκευής και επισκευής ηλεκτρονικών επιστημονικών τεχνικών συσκευών και οργάνων υψηλής τεχνολογίας.
Είναι ένας από τους τεχνικούς πρωτεργάτες της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990. Σχεδίασε τα συστήματα ακτινοβολιών και εκπομπής προγράμματος πολλών ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών μεταξύ των οποίων οι ΩΧ FM, Super FM, Super Hellas TV, Ελλάδα FM, Νέοι Ορίζοντες FM, Φάρος FM και πολλών άλλων.

Από το 1981 έως το 1986 διατέλεσε καθηγητής Ραδιοηλεκτρολογίας στην Ανωτέρα Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΣΜΕΝ) του Πειραιά και δίδαξε εφαρμογές ηλεκτρονικών συστημάτων στην Τεχνική Σχολή “Αναξαγόρας”. Επίσης δίδαξε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων(ΠΟΣΕΗ).

Έχει ασχοληθεί με την εφεύρεση, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτροφασματικών εφαρμογών, για αρκετές από τις οποίες είναι κάτοχος και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όπως:

  1. Στατό μετασχηματιστή εναλλακτήρα μετατροπής του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος σε εναλλασσόμενο, που παρουσιάστηκε από την εκπομπή “Καινοτομίες” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καράλη.
  2. Ειδικό μετασχηματιστή ταλαντώσεως τροφοδότησης λυχνιών αερίου.

Aμφότερες οι εφαρμογές των εφευρέσεων δοκιμάσθηκαν με επιτυχία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Μαζί με τον δικηγόρο Ιωάννη Σπηλιόπουλο έχουν αποκτήσει πρόσφατα (Φεβρουάριος 2013) Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για μέθοδο και συσκευή ηλεκτρόλυσης ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού συχνοτήτων, ενώ έχουν καταθέσει και αίτηση ευρεσιτεχνίας για μέθοδο και συσκευή χρήσης του ηλιακού φάσματος ως πηγή θερμικής ενέργειας που μετατρέπεται σε κινητική.

Το χρονικό της δημοσίευσης

Η αίθουσα όπου διεξήχθη το επιστημονικό συνέδριοΗ τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» έφερε στο φως τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό. Το δεύτερο βήμα το έκανε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών που διοργάνωσε ειδικό επιστημονικό συνέδριο για τη συσκευή που παράγει ρεύμα. Οι πρώτες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Έπειτα από τέσσερις εκπομπές στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή η εφεύρεση του Έλληνα φυσικού Πέτρου Ζωγράφου που παράγει άφθονο ρεύμα από αθώο νεράκι, σε ειδικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Η επιστημονική κοινότητα υποκλίνεται στην εφεύρεση και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου για την καθιέρωση και την αποδοχή της. Όπως αναδείχτηκε, οι δυνατότητες εφαρμογών της εφεύρεσης πραγματικά εκπλήσσουν και ενθουσιάζουν. Αξιοποιώντας την ίδια αρχή λειτουργίας, στη εκπομπή έγινε ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου από μια μεγαλύτερη σε μέγεθος συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου, το οποίο αξιοποιήθηκε ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα!  Ο κινητήρας πήρε… μπροστά, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους επιστήμονες του πάνελ της εκπομπής, αφήνοντας υποσχέσεις και ελπίδες για τη μετάβαση σε ένα εντελώς διαφορετικό – πάμφθηνο και οικολογικό – μοντέλο μετακινήσεων καθώς και θέρμανσης των σπιτιών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κατάλοιπα αυτής της καύσης του υδρογόνου δεν είναι καθόλου ρυπογόνα. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη: Πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση. Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της. Πλέον, έπειτα από την αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το υπουργείο αναλαμβάνει την εποπτεία της διαδικασίας, ώστε η συσκευή να κατοχυρωθεί ως στρατιωτική πατέντα, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη και την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα θα διαθέσει ειδικό εργαστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό.

Λίγα λόγια για τη μεγάλη εφεύρεση, όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Physics»:

Μέθοδος και συσκευή ηλεκτρόλυσης του ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού υψηλών συχνοτήτων οι οποίες παράγονται μέσω ημιτονικών ταλαντωτών και οι οποίες αναμειγνυόμενες, ενισχυόμενες και συνδυαζόμενες καταφέρνουν να διασπούν το ύδωρ στα συστατικά του στοιχεία (υδρογόνο και οξυγόνο) διά του φαινομένου του συντονισμού.

Με κατάλληλους ρυθμούς και βοηθητικούς οπλισμούς επεξεργασίας εισάγονται στις πρωτογενείς συχνότητες που παράγονται από τους ημιτονικούς ταλαντωτές, δευτερογενείς συχνότητες που συνδιαμορφώνουν τη δομή των αρχικών συχνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί ο κατάλληλος συνδυασμός συχνοτήτων μέσω αντίστοιχου ηλεκτρονικού κυκλώματος (αποτελούμενου από απομονωτή, μίκτη, διαμορφωτές, ψηφιακούς ελεγκτές συχνοτήτων, κατευθυντικό ζεύκτη, πολλαπλασιαστές και γραμμικούς ενισχυτές). Με τον κατάλληλο συντονισμό αυτών των συχνοτήτων επιτυγχάνεται η δόνηση των μορίων του ύδατος και η διάσπασή τους στα αέρια υδρογόνο και οξυγόνο. Τα αέρια αυτά διαχωρίζονται κατόπιν με ειδικούς οδηγούς διαλογής και το παραγόμενο υδρογόνο οδηγείται μέσω αντίστοιχης ειδικής σύνδεσης στον μηχανισμό παραγωγής ενέργειας για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.

  • Για πλήρη περιγραφή της εφεύρεσης (όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physics News) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
  • Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας – Patent Water Energy του Πέτρου Ζωγράφου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Ενημέρωση 21 Ιανουαρίου 2016

Στην «καρδιά» της συσκευής του Πέτρου Ζωγράφου έφτασε η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που προβλήθηκε ζωντανά το απόγευμα της Πέμπτης από την τηλεόραση της Ζούγκλας.
Ο εφευρέτης παρουσίασε κομμάτι κομμάτι τη θαυματουργή συσκευή που παράγει ρεύμα και υδρογόνο από νερό, προς επιβεβαίωση των λεγομένων του και προς απάντηση σε κάθε είδους… «φωστήρα» που αμφισβητεί το μέγεθος του επιτεύγματος.
Οι αποκαλύψεις ήταν αποστομωτικές… Πουθενά μπαταρία, πουθενά οτιδήποτε «ύποπτο» σε μια συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από αθώο νεράκι…
Ενδεικτικές του μεγέθους της επιτυχίας οι δηλώσεις του ηλεκτρολόγου-μηχανικού Παντελή Κοτσιάνη, ο οποίος ενθουσιασμένος αναφώνησε: «Με μια τέτοια συσκευή, η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη ενεργειακή δύναμη παγκοσμίως».

Στην έναρξη της εκπομπής, ενώπιον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και εκλεκτών καλεσμένων, ο εφευρέτης παρουσίασε ένα πείραμα: Παραγωγή υδρογόνου από μικροκυματικό ταλαντωτή. Μία συσκευή που με δύο μικρά μεταλλάκια θα μπορούσε να προσφέρει υδρογόνο για πέντε ολόκληρες ημέρες. Τροφοδοτώντας την μόνο με νερό. Στην αρχή, για τη διενέργεια του πειράματος δόθηκαν με μπαταρία 5 volt, τα οποία φυσικά δεν απαιτούνται στη συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από το νερό. Σαν να λέμε… Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 18 λεπτά του ευρώ…

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τη συσκευή με το νερό που έπινε. Και εγένετο φως… Οι λάμπες άναψαν, το τρυπάνι των 600 watt λειτούργησε και ο κ. Ζωγράφος απέδειξε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της εφεύρεσής του.

Το βολτόμετρο μέτρησε τάση εξόδου 220 volt. Παρά τη λειτουργία του τρυπανιού η τάση παρέμεινε σταθερή… Ωστόσο το τρυπάνι δεν λειτούργησε μόνο για… «εφέ». Εξάλλου, σε προηγούμενη εκπομπή μπροστά στις κάμερες είχε τρυπήσει ένα κομμάτι ξύλου.

Εν συνεχεία στη θέση του βολτόμετρου  πήρε το αμπερόμετρο. Το αποτέλεσμα και πάλι εκπληκτικό. Ο μετρητής έδειξε ένταση περισσότερα από 20 αμπέρ που είχε τη δυνατότητα να μετρήσει το αμπερόμετρο.

Ακολούθως, για πρώτη φορά, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η συσκευή άνοιξε… Τα καλώδια κόπηκαν. Η συσκευή εξαερώθηκε, ώστε να εκτονωθεί ο ψυχρός αντιδραστήρας, μέσω υποπίεσης. Μέσα στη συσκευή δημιουργήθηκε κενό.

Με «όπλο» το κατσαβίδι, ο Πέτρος Ζωγράφος αφαίρεσε τα μεταλλικά καλύμματα, προκειμένου να αποκαλύψει το εσωτερικό της συσκευής του.
Στο επάνω μέρος της συσκευής υπήρχε ο υποδοχέας και η δεξαμενή του νερού. Τα χοντρά τοιχώματα της συσκευής, που αντέχει πίεση έως 20 bar αφαιρέθηκαν. Eμφανίστηκαν οι κυματοδηγοί, που μεταφέρουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τον μικροκυματικό ταλαντωτή στον προορισμό τους.

Αφαιρέθηκε το υψίσυχνο σωληνάκι, αφαιρέθηκαν οι δίοδοι γκαν και η δεύτερη κυματοσειρά. Σιγά-σιγά άρχισε να αποκαλύπτεται η «καρδιά» της συσκευής. Οι δύο μεταλλικές «καρδιές», βάρους 5 κιλών η καθεμία, που μετατρέπουν το νεράκι σε ηλεκτρικό ρεύμα, καταλήγοντας σε μία πλακέτα. Σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, οι βίδες της καρδιάς ρυθμίζονται και παίζουν τον ρόλο φίλτρου για τις δύο τελικές συχνότητες. Απορρίπτουν τις υπόλοιπες και συντονίζουν το φίλτρο ώστε να βγάλουν τις επιθυμητές συχνότητες. «Μέσα στην καρδιά δημιουργείται όλη η ιστορία», ανέφερε ο εφευρέτης. Μέσα υπάρχει και η πολυμερική μεμβράνη, σε κάθε κυψέλη της οποίας βρίσκονται τα κομμάτια του μετάλλου. Στην «καρδιά» υπάρχει η είσοδος που μπαίνει το νερό και η έξοδος που βγάζει το υδρογόνο…

Η «περίεργη» επιμονή και καχυποψία

«Συνάντησα πολλά προβλήματα που δεν περίμενα και δεν γνωρίζω τον λόγο. Συναντήσαμε δυσκολίες από Έλληνες. Δεν βλέπουν το αποτέλεσμα, αλλά προβάλλουν περίεργες αντιρρήσεις», ανέφερε ο εφευρέτης για να εισπράξει την απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου: «Η χαμηλή νοημοσύνη να αντιπαλεύεται καθετί σημαντικό».

Τέτοια ήταν η σκανδαλώδης αδιαφορία, που κάθε άλλος εφευρέτης θα είχε ήδη απευθυνθεί στις πολυεθνικές του εξωτερικού, προκειμένου να πουλήσει την πατέντα του και να θησαυρίσει. Ο Πέτρος Ζωγράφος, όμως, επιμένει πεισματικά. Η εφεύρεση είναι και θα παραμείνει ελληνική, μια «ανάσα» για τη χειμάζουσα εθνική οικονομία. Το αντίδοτο στην ανυποληψία της χώρας…

Η Ελλάδα πρώτη δύναμη παγκοσμίως

Εμφανώς ενθουσιασμένος τον λόγο έλαβε στο τέλος της εκπομπής ο φυσικός, Παντελής Κοτσιάνης.
«Η δυναμική που βγάζει η συγκεκριμένη συσκευή είναι μοναδική. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», αναφώνησε.
«Αρχικά, ήμουν επιφυλακτικός, αλλά αυτή η συσκευή είναι ένα μεγάλο καλό για τον πλανήτη. Συνήθως Αμερικανοί και Κινέζοι ασχολούνται με παρόμοιες πατέντες. Είτε ασχολούνται, είτε φροντίζουν να τις… εξαφανίζουν. Πώς θα γίνονται αυτοί οι πόλεμοι για το πετρέλαιο αν υπάρχει αυτή η συσκευή. Κάποιοι κερδίζουν από το πετρέλαιο. Αυτοί που το ελέγχουν γιατί να θέλουν να το χάσουν από τα χέρια τους», πρόσθεσε. «Με μια τέτοια συσκευή, η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη ενεργειακή δύναμη παγκοσμίως», κατέληξε, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Ενημέρωση 5 Φεβρουαρίου 2016

1905882

Μία σημαντικότατη πτυχή, κομβικής σημασίας, για την ευρεία αξιοποίηση της συσκευής του Πέτρου Ζωγράφου παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (5-2-2016) στον «Κίτρινο Τύπο» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Νίκος Γκλιάτης, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογίζοντας το συνολικό κόστος των μέχρι σήμερα γνωστών πηγών ενέργειας σε σχέση με την τεχνολογική καινοτομία του συστήματος του Πέτρου Ζωγράφου.
Έπειτα από την εξομοίωση λειτουργίας ενός σπιτιού 120 τ.μ., οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύστημα του Πέτρου Ζωγράφου είναι κατά πολύ φθηνότερο από όλες τις γνωστές πηγές παραγωγής ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, LPG, κιλοβατώρα-ΔΕΗ).
Ο κ. Γκλιάτης εξομοίωσε τη λειτουργία μιας κατοικίας υπολογίζοντας την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης μέσα σε έναν χρόνο.

Εφόσον η συσκευή του Έλληνα φυσικού βιομηχανοποιηθεί και παραχθεί μαζικά, τότε το κόστος λειτουργίας μίας τυπικής κατοικίας είναι 6 φορές πιο φθηνό από την πιο οικονομική μέθοδο θέρμανσης που είναι η αντλία θερμότητας.

Επί της ουσίας, η συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου εκτός από το χαμηλότατο κόστος καθιστά την κατοικία αυτάρκη και αυτόνομη όσον αφορά στη χρήση ενέργειας, ενώ παράλληλα είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό διότι, σύμφωνα με τον εφευρέτη, τα κατάλοιπα της συσκευής δεν περιλαμβάνουν κανένα άλλο στοιχείο, όπως διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα, παρά μόνο νερό απιονισμένο.

image

Κόστος παραγωγής ενέργειας από τη συσκευή (παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο) του Πέτρου Ζωγράφου εν συγκρίσει με την κιλοβατώρα της ΔΕΗ

image (1)

Απολογιστικό κόστος θερμικής ενέργειας (πράσινο χρώμα για τη συσκευή Ζωγράφου)

Ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2016

Ιδρυτική διακήρυξη τoυ κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος»

Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση και ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης τoυ κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος» που υποστηρίζει τον εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην καφετέρια «Vive Mar» στη Βούλα.
Οι πολίτες που επιθυμούσαν να πληροφορηθούν περισσότερα για την εφεύρεση που παράγει ρεύμα και υδρογόνο από νερό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εφευρέτη από κοντά θέτοντας τα ερωτήματά τους, ενώ ο Πέτρος Ζωγράφος – σε μία κατάμεστη αίθουσα- τους ενημέρωσε για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το επίτευγμά του που έχει αφήσει άφωνη την επιστημονική κοινότητα.
Το κίνημα «Μεσόγειος» αποτελεί έναν φορέα στήριξης των προσπαθειών για την καθιέρωση της εφεύρεσης, τηρώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της ελεύθερης πρόσβασης στην καθαρή ενέργεια για όλους τους πολίτες.
Ο κόσμος αγκαλιάζει την ελληνική συσκευή την ώρα που η νομική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου ακολουθεί πιστά τις διαδικασίες για την παγκόσμια κατοχύρωση της πατέντας, με στόχο αυτές να ολοκληρωθούν έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η διαδικτυακή κοινότητα στήριξης του κ. Ζωγράφου αριθμεί ήδη περίπου 15.000 μέλη και συνεχώς αποκτά νέους υποστηρικτές.
Ο Πέτρος Ζωγράφος στην έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για περίεργες συνδιαλλαγές και για δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια του ερευνητικού του έργου. «Για αυτόν τον λόγο απευθύναμε κάλεσμα υποστήριξης σε όλον τον κόσμο. Βλέπετε εσείς άλλο τρόπο; Σας ζητώ να κάνετε υπέρβαση και να αγωνιστείτε μαζί μας για το μέλλον των επόμενων γενεών» σημείωσε.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τόνισε: «Αφιερώσαμε πολλά για την ανάδειξη της ελληνικής εφεύρεσης, κανένα άλλο μέσο πέραν του διαδικτύου δεν ασχολήθηκε. Ίσως αποτελεί την είδηση του αιώνα».
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης, είπε: «Σεβόμαστε τους εφευρέτες, ως επιστημονική ένωση αποδεχόμαστε όλη αυτήν τη διαδικασία και ό,τι προτείνεται από τον εφευρέτη. Ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιμέρους κομμάτια της συσκευής. Πρέπει να καθιερωθεί σύντομα στην παγκόσμια κοινότητα».
Ο καθηγητής Γεωφυσικής Σ. Παπαμαρινόπουλος επεσήμανε: «Αντιρρήσεις έχουν όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα. Αυτή η συσκευή θα φέρει το χαμόγελο στον μέσο Έλληνα και θα ανακουφίσει την κάθε οικογένεια. Σε όσα είδα μέχρι στιγμής δεν εντόπισα κανένα επιστημονικό λάθος. Όταν πατενταριστεί παγκόσμια αυτή η συσκευή, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η επανάσταση που όλοι περιμένουν».
Ο φυσικός Παντελής Κοτσιάνης ανέφερε: «Έχουμε στα χέρια μας τη φιλοσοφική λίθο. Οι δυνατότητες που μας δίνει αυτή η συσκευή μόνο η φαντασία μπορεί να τις ξεπεράσει. Υπάρχουν τεράστια, άμεσα και έμμεσα, οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία. Οι πετρελαϊκές εταιρείες μας έχουν δεσμώτες στη σπηλιά του Πλάτωνα. Η εφεύρεση αυτή αποτελεί το φως που μας επιτρέπει να σπάσουμε τα δεσμά». (το βίντεο παρακάτω).

Ο αντιδραστήρας ψυχρής καύσης

petros-zographosΈνα 24ωρο μετά την ίδρυση του σωματείου υποστηρικτών «Μεσόγειος», ο Έλληνας εφευρέτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπάνω: άνοιξε την καρδιά της συσκευής που αλλάζει τα δεδομένα στον πλανήτη. Παρουσίασε στην κάμερα της «Ζούγκλας» το εσωτερικό του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης και ανέλυσε διεξοδικά τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται.

Αφού αφαίρεσε τους πίρους και τις πολυμερικές μεμβράνες, εξήγησε ότι στο κάτω μέρος υπάρχουν έμβολα που δημιουργούν την κατάλληλη χωρητικότητα για τον συντονισμό των συχνοτήτων. Ο αντιδραστήρας, που περιέχει επίστρωση αργύρου και ψήγματα πλατίνας, αποτελεί μέρος της συσκευής που παράγει άφθονο ρεύμα από υδρογόνο (αέριο με μεταλλικές ιδιότητες).

Από τη συσκευή αφαιρέθηκε μόνο η καύσιμη ύλη, καθώς αναμένεται η παγκόσμια κατοχύρωση της πατέντας. Επιστήμονες που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή έθεσαν ακόμη ένα ερώτημα: υπάρχει μπαταρία μέσα στη συσκευή; Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, διότι η «καρδιά» μετρήθηκε με ειδικό ψηφιακό όργανο (βολτόμετρο).

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή παρακάτω

Ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2016

Γερμανικό ενδιαφέρον για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό, όπως και οι προοπτικές που διανοίγονται από την αξιοποίησή της, έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά σε ζωντανές εκπομπές του zougla.gr με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Οι νομικές διεργασίες που απαιτούνται για την κατοχύρωσή της παγκοσμίως, καθώς και η τεχνική αναβάθμισή της από τον εφευρέτη και την ομάδα του προκειμένου στο εγγύς μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.

Η σπουδαία εφεύρεση έχει ξεπεράσει προ καιρού τα ελληνικά σύνορα. Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, για την ανάπτυξη και προώθησή της στο ευρύ κοινό. Ο πρόεδρος μιας μεγάλης γερμανικής εταιρίας παραγωγής και εγκατάστασης ηλιακών πάνελ, Georg Scholl, συμβουλεύτηκε τον Έλληνα συνεργάτη του Ιωάννη Χρήστου, έκανε το επόμενο βήμα και ταξίδεψε στην Αθήνα για να συναντήσει την ερευνητική ομάδα.

Διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την αρχή λειτουργίας της εφεύρεσης και την αποτελεσματικότητά της, ο Γερμανός επιχειρηματίας και επιστήμονας διαβλέπει, όπως πολλοί ακόμα, τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξής της. Έχουν ξεκινήσει δε διερευνητικές συζητήσεις με την ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν σε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να καταστεί εφικτή σύντομα η βιομηχανική κατασκευή της εφεύρεσης, με την απαραίτητη συνθήκη φυσικά η τελευταία να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.

Δείτε το ρεπορτάζ παρακάτω (video 19)

Στο εργαστήριο του εφευρέτη

Επί τη ευκαιρία της επίσκεψης, το zougla.gr βρέθηκε στο εργαστήριο του Πέτρου Ζωγράφου και σας παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εφεύρεση, με μια επίδειξη λειτουργίας της σε πραγματικές συνθήκες σε κατοικία: συνδεδεμένη εύκολα και απλά με το ηλεκτρικό δίκτυο, και με κλειστό τον διακόπτη της ΔΕΗ, παρακολουθούμε την εφεύρεση να παρέχει απρόσκοπτα ρεύμα καλύπτοντας τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού. Χρησιμοποιώντας ως καύσιμο, το απλό νερό.

Παράλληλα, ο εφευρέτης μας ξενάγησε στο εργαστήριό του, εκεί όπου με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας έχει κατορθώσει να εφεύρει μια λύση, που φιλοδοξεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Δείτε το βίντεο παρακάτω (video 20)
Οι εξελίξεις με τη μεγάλη εφεύρεση είναι συνεχείς και ραγδαίες. Παραμείνετε συντονισμένοι …

Ενημέρωση 6 Νοεμβρίου 2016

Διαδικτυακή έρευνα – γκάλοπ για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Ενημέρωση 28 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Ερευνητικής Ομάδας Πέτρου Ζωγράφου

Φίλες και φίλοι,

Το παλιό κατεστημένο της διαπλοκής και της διαφθοράς, που οδήγησε τις κοινωνίες μας στα πρόθυρα της αναίτιας εξαθλίωσης, το κατεστημένο αυτό που φέρει σχεδόν ακέραιη την ευθύνη για την επίπονη καθυστέρηση της προόδου, που σήμερα μετά από πολλούς αγώνες έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πλέον όλοι ανεξαίρετα οι άνθρωποι της γης, βρίσκεται πια σε αρκετά δύσκολη θέση, καθώς το ισχυρό πλεονέκτημα της κατοχής της καινοτόμου τεχνολογίας που μπορεί να δώσει καίριες απαντήσεις στα ενεργειακά προβλήματα του πλανήτη μας, βρίσκεται στα χέρια του Πέτρου Ζωγράφου και της ομάδας του.

Όλες και όλοι εσείς, που όλο αυτό το διάστημα περιμένετε με θαυμαστή καρτερία και εμπιστοσύνη τα ευχάριστα νέα από την πλευρά του ΠΖ και της επιστημονικής του ομάδας, γνωρίζετε ότι αυτή η στάση αναμονής και υπομονής που επιδεικνύετε δεν είναι καθόλου τυχαία και ασφαλώς δεν στοχεύει στην παράταση της αγωνίας και του πόνου των συμπολιτών μας.

Η αναμονή και υπομονή είναι στοιχεία που οδηγούν στην ασφαλή και μεθοδευμένη οδό που έχει επιλεγεί, ώστε να φτάσουμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, από τα οποία θα ωφεληθούν όλοι οι πολίτες.

Το κατεστημένο στήνει ορατές και αόρατες παγίδες, ελπίζοντας σε τυχόν βεβιασμένες ενέργειες και λάθη του ΠΖ και της ομάδας του, όσο δε το λάθος δεν γίνεται, τόσο το κατεστημένο αυτό κλυδωνίζεται. Προφανώς δεν γνωρίζει ακόμα με τι έχει να κάνει.

Φίλες και φίλοι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καθημερινά μηνύματα υποστήριξης από όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό πληθαίνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, ότι οι συνεννοήσεις για συνεργασίες με εταιρείες που επισκέφτηκαν τον Πέτρο Ζωγράφο βρίσκονται εκεί που ο ερευνητής και η ομάδα του επιδιώκουν και επιθυμούν και ότι οι άμεσοι στόχοι μας έρχονται όλο και πιο κοντά.

Ζητούμε απλά την κατανόησή σας για το γεγονός, ότι δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε λεπτομέρειες των συγκεκριμένων ενεργειών της ομάδας μας, αλλά να είστε βέβαιοι, ότι ο καιρός που όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους πλησιάζει όλο και πιο πολύ.

Η Ερευνητική Ομάδα ΠΖ

Ενημέρωση 17 Δεκεμβρίου 2016

Σημαντικές εξελίξεις με την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου: Σύντομα η επίδειξη αναβαθμισμένης μονάδας ισχύος 50KW!

Στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στα ΤΕΙ Αιγάλεω, όπου παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τη βράβευση του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου (πρόβλεψη σεισμών βαν), μίλησε ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος για τις εξελίξεις των ερευνών της ομάδας του και για την ολοκλήρωση της αναβαθμισμένης μονάδας του που ήδη δοκιμάζεται.

Η εφεύρεσή του, που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό, μετά από πολύμηνες μελέτες και δοκιμές, αναβαθμίστηκε και έφτασε στο σημείο να παράγει ρεύμα ισχύος 50 κιλοβάτ, ποσότητα ικανή να τροφοδοτήσει ένα μικρό νησί!

Σύντομα μάλιστα θα γίνει επίδειξη της εφεύρεσης υπό την παρουσία ειδικών και θα ηλεκτροδοτηθεί δημόσια ένας μεγάλος χώρος. 

Ο Παναγιώτης Φιλντίσης, Πρόεδρος του Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχει δει την αναβαθμισμένη μονάδα και τοποθετήθηκε με ενθουσιασμό για τις προοπτικές που διανοίγονται για την αξιοποίησή της.

Ενημέρωση 28 Δεκεμβρίου 2016

Η δικαίωση για την καινοτόμα εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου,

που θα κάνει γνωστή την τεχνολογία του και τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, ξεκίνησε από το έγκριτο Αμερικάνικο Δίκτυο PBS το οποίο παρουσίασε εκτενές αφιέρωμα. Η πρωτοπορία και τα πλεονεκτήματα, που η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζει, μπορούν να αλλάξουν όλα τα ενεργειακά δεδομένα στον κόσμο μας, όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα του PBS.

(Αγγλικό κείμενο):
Published on 28 Dec 2016, 0:10

In Athens, a scientist claims to have developed a revolutionary method for turning water into electricity. The search for cheap, clean energy is something consuming scientists around the world. But Petros Zografos believes his discovery is the most efficient to date, and he’s created a mini power station that he claims could be the future of energy. Special correspondent Malcolm Brabant reports.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:
28 Δεκεμβρίου 2016
Could this water-molecule-splitting gadget power the world?

Could this water molecule splitting gadget power the world?
Could this water molecule splitting gadget power the world?
Ενημέρωση 31 Ιανουαρίου 2017

Οι καινοτομίες του Πέτρου Ζωγράφου

Από το 1983 άρχισαν να εμφανίζονται οι καινοτομικές ιδέες του Πέτρου Ζωγράφου σχετικά με την ενέργεια και την χρήση της, για τις οποίες εκδόθηκε  από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας πρώτα το υπ’ αριθμ. 72.866/1983 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για inverter (μετατροπέα ή αντιστροφέα συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο ρεύμα).

Μετά από περίπου ένα χρόνο εκδόθηκε  από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 80.353/1984, που περιείχε την βελτίωση του βαθμού αποδόσεως του προηγούμενου διπλώματος. Εδώ πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι όλοι οι μετατροπείς που τρέπουν από συνεχές σε εναλλασσόμενο ρεύμα, δηλαδή όλα τα inverters, όπως και το τότε πρωτοποριακό inverter του Πέτρου Ζωγράφου, έχουν ανάγκη μιας πηγής τροφοδοσίας που είναι μια μπαταρία 12 Volt. Παράλληλα, την ίδια εποχή είχε εκδοθεί από το Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας και τρίτο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, το υπ’ αριθμ. 76.693/1984 για ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας φωτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από αυτές τις ευρεσιτεχνίες επωλήθησαν αρκετές (τουλάχιστον 50) συσκευές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, όπως προκύπτει και από σχετικά έγγραφα, αφού πρώτα δοκιμάστηκαν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την λειτουργικότητά τους.

Μετά από τρεις δεκαετίες από το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αφού μεσολάβησαν συνεχείς έρευνες και μετεξελίξεις των καινοτομιών που εμπνεύστηκε και εφάρμοζε ο Πέτρος Ζωγράφος με τους συνεργάτες του, εκδόθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) στις 13-2-2013 το υπ’ αριθμόν 1007830 Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Μέθοδος και Συσκευή Ηλεκτρόλυσης Ύδατος και Παραγωγής Υδρογόνου ως Καυσίμου με Χρήση Συνδυασμού Συχνοτήτων», του οποίου η πρακτική εφαρμογή συνεχίζει να εξελίσσεται. Αυτή η τελευταία καινοτομία «αντιδραστήρας ψυχρής καύσης» δεν εμπεριέχει και δεν χρειάζεται κάποια μπαταρία για την λειτουργία της.

Οι καινοτομίες του Πέτρου Ζωγράφου

Η ερευνητική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου ευχαριστεί θερμά τον επιστημονικό κόσμο, καθώς και όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά της για ανάπτυξη των καινοτομιών και δηλώνει ότι δεν έχει λάβει τα τελευταία 30 χρόνια ούτε ένα ευρώ ως επιχορήγηση ή συνεισφορά από οποιονδήποτε φορέα για τις έρευνές της.

Ανακοίνωση της Ερευνητικής Ομάδας Πέτρου Ζωγράφου
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια συνέντευξη ενός πρώην «συνεργάτη» του Πέτρου Ζωγράφου με σκοπό την υποτίμηση της αξίας των καινοτομιών μας, καθώς και τον αποπροσανατολισμό και την σύγχυση των συμπολιτών μας σχετικά με τις ερευνητικές δραστηριότητές μας.

Αυτή η συνέντευξη του πρώην «συνεργάτη» που διαμένει στη Νότιο Αφρική συνεχώς εδώ και 28 χρόνια (αφού διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του απέκλειαν την επιστροφή του στην Ελλάδα), δόθηκε σε έναν κατά πολλούς «λίαν αμφιλεγόμενο ως προς την ιδιότητά του δημοσιογράφο», που έχει αναλάβει για δικούς του λόγους, αυτόκλητα ή κατ’ εντολήν, να διεκπεραιώσει την αμφισβήτηση ή και αποδόμηση των καινοτομιών μας.

Για τον σκοπό αυτό γίνεται προσπάθεια στην συνέντευξη αυτή, πέραν του δυσφημιστικού περιεχομένου της για τον Πέτρο Ζωγράφο και την ομάδα του, να δημιουργηθεί σύγχυση σχετικά με τις προ 30ετίας καινοτομίες και τις σημερινές, καθώς και να παρουσιασθεί η σημερινή παραγωγή υδρογόνου και ηλεκτρικού ρεύματος από νερό και κράμα υλικών δια συντονισμού υψηλών συχνοτήτων σαν να είναι η ίδια κατάσταση με τα προ 30ετίας inverters.

Τέλος, ως προς τις κρίσεις και απαιτήσεις του πρώην «συνεργάτη» και του «δημοσιογράφου» να ελέγξουν την καινοτομική συσκευή μας και διάφορα άλλα «ηχηρά παρόμοια», απαντούμε ότι τα άτομα αυτά δεν ορίσθηκαν από κανέναν σαν ελεγκτές ή κριτές και ότι για την καινοτομία μας έχουν αποφανθεί αρμόδιοι επιστήμονες και δημόσιες αρχές.

Εξ άλλου σε λίγο καιρό, παρότι ασφαλώς κάποιοι δεν το επιθυμούν, θα γίνει η επίδειξη της βελτιωμένης καινοτομίας παραγωγής ενέργειας μεγάλης ισχύος που ετοιμάζουμε προς όφελος της χώρας και των συμπολιτών μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ “ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΠΑΡΑΚΑΤΩ

8 Οκτωβρίου 2015
Κίτρινος Τύπος – Απεριόριστο ρεύμα με νερό: Παρουσίαση της συσκευής του Π. Ζωγράφου στο Zougla.gr:

Κίτρινος Τύπος - Απεριόριστο ρεύμα με νερό: Παρουσίαση της συσκευής του Π. Ζωγράφου στο Zougla.gr
Κίτρινος Τύπος - Απεριόριστο ρεύμα με νερό: Παρουσίαση της συσκευής του Π. Ζωγράφου στο Zougla.gr

8 Οκτωβρίου 2015
Η εγκατάσταση της συσκευής που παράγει ηλεκτρισμό από νερό σε κλειστό χώρο:

Η εγκατάσταση της συσκευής που παράγει ηλεκτρισμό από νερό σε κλειστό χώρο
Η εγκατάσταση της συσκευής που παράγει ηλεκτρισμό από νερό σε κλειστό χώρο

8 Οκτωβρίου 2015
Ρεπορτάζ του Zougla.gr για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου:

Ρεπορτάζ του Zougla.gr για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου
Ρεπορτάζ του Zougla.gr για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

15 Οκτωβρίου 2015
Συσκευή παράγει ενέργεια από το νερό – Παρουσίαση στον Κίτρινο Τύπο:

Συσκευή παράγει ενέργεια απο το νερό - Παρουσίαση στον Κίτρινο Τύπο
Συσκευή παράγει ενέργεια απο το νερό - Παρουσίαση στον Κίτρινο Τύπο

22 Οκτωβρίου 2015
H μεγάλη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου στον Κίτρινο Τύπο:

H μεγάλη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφο στον Κίτρινο Τύπο
H μεγάλη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφο στον Κίτρινο Τύπο

29 Οκτωβρίου 2015
Eιδικό επιστημονικό συνέδριο για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου:

Eιδικό επιστημονικό συνέδριο για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου
Eιδικό επιστημονικό συνέδριο για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

29 Οκτωβρίου 2015
Eιδικό επιστημονικό συνέδριο για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου Live:

Eιδικό επιστημονικό συνέδριο για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου Live
Eιδικό επιστημονικό συνέδριο για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου Live

5 Νοεμβρίου 2015
Ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος:

Ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος
Ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος

16 Νοεμβρίου 2015
Η παρουσίαση στον Κίτρινο Τύπο της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου που φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο:

Η παρουσίαση στον Κίτρινο Τύπο της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου που φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο
Η παρουσίαση στον Κίτρινο Τύπο της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου που φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο

26 Νοεμβρίου 2015
Στ. Παπαμαρινόπουλος: «Η εφεύρεση δεν πρέπει ακόμη να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό»:

Στ. Παπαμαρινόπουλος: «Η εφεύρεση δεν πρέπει ακόμη να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό»
Στ. Παπαμαρινόπουλος: «Η εφεύρεση δεν πρέπει ακόμη να δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό»

26 Νοεμβρίου 2015
Παρουσίαση της κίνησης μοτοσικλέτας με υδρογόνο από τον Πέτρο Ζωγράφο:

Παρουσίαση της κίνησης μοτοσικλέτας με υδρογόνο από τον Πέτρο Ζωγράφο
Παρουσίαση της κίνησης μοτοσικλέτας με υδρογόνο από τον Πέτρο Ζωγράφο

26 Νοεμβρίου 2015
Εκπομπή Κίτρινος Τύπος 26/11/2015: Η κίνηση με υδρογόνο αποτελεί πραγματικότητα:

Εκπομπή Κίτρινος Τύπος 26/11/2015: Η κίνηση με υδρογόνο αποτελεί πραγματικότητα
Εκπομπή Κίτρινος Τύπος 26/11/2015: Η κίνηση με υδρογόνο αποτελεί πραγματικότητα

21 Ιανουαρίου 2016
Στη δημοσιότητα η εκπληκτική εφεύρεση που παράγει ρεύμα από νερό

Στη δημοσιότητα η εκπληκτική εφεύρεση που παράγει ρεύμα από νερό
Στη δημοσιότητα η εκπληκτική εφεύρεση που παράγει ρεύμα από νερό

5 Φεβρουαρίου 2016
Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου στον “Κίτρινο Τύπο”:

Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου στον "Κίτρινο Τύπο"
Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου στον "Κίτρινο Τύπο"

5 Φεβρουαρίου 2016
Ο καθηγητής Σ. Παπαμαρινόπουλος στο zougla.gr:

Ο καθηγητής Σ. Παπαμαρινόπουλος στο zougla.gr
Ο καθηγητής Σ. Παπαμαρινόπουλος στο zougla.gr

12 Φεβρουαρίου 2016
Η ανοιχτή συζήτηση του κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος»:

Η ανοιχτή συζήτηση του κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος» για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου
Η ανοιχτή συζήτηση του κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος» για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

12 Φεβρουαρίου 2016
Η εκπομπή “Κίτρινος Τύπος” 11/2/16:

Η εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο - 11/2/16
Η εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο - 11/2/16

12 Φεβρουαρίου 2016
Ο Πέτρος Ζωγράφος ανοίγει την καρδιά της συσκευής:

Ο Πέτρος Ζωγράφος ανοίγει την καρδιά της συσκευής που μετατρέπει το υδρογόνο σε ρεύμα
Ο Πέτρος Ζωγράφος ανοίγει την καρδιά της συσκευής που μετατρέπει το υδρογόνο σε ρεύμα

13 Οκτωβρίου 2016
Γερμανικό ενδιαφέρον για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου:

Γερμανικό ενδιαφέρον για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου
Γερμανικό ενδιαφέρον για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

13 Οκτωβρίου 2016
Στο εργαστήριο του Πέτρου Ζωγράφου – επίδειξη της εφεύρεσης σε κατοικία:

Στο εργαστήριο του Πέτρου Ζωγράφου - επίδειξη της εφεύρεσης σε κατοικία
Στο εργαστήριο του Πέτρου Ζωγράφου - επίδειξη της εφεύρεσης σε κατοικία

ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση της επιστημονικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου στα Ellinika Hoaxes

Πριν 10-15 ημέρες  τα «ellinikahoaxes», μάλλον με εντολή των όποιων πολιτικών ή/και οικονομικών εντολέων τους, αποπειρώνται και πάλι με νέα ανάρτησή τους να «αποδομήσουν» την εφεύρεση...

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης
Γιάννης
28 Σεπτεμβρίου 2016 1:38 ΠΜ

Έχω μείνει ενεός, γιατί δέν βλέπω ειδήσεις εδώ καί πολύ καιρό γιά σοβαρούς λόγους… Έμαθα γιά τον Πέτρο Ζωγράφο από άρθρο στό Διαδίκτυο του Παναγιώτη Τραϊανού. Αδημονώ γιά τήν Συνέχεια, καθότι άπαντα εκ τού Αποτελέσματος κρίνονται.7!!…
Γιά.Σα.ς

Γιωργος
Γιωργος
Reply to  Γιάννης
16 Οκτωβρίου 2016 10:56 ΜΜ

Πλήρης αποσιώπηση για την μεγάλη αυτή εφεύρεση είμαι φυσικός και εχω καταλάβει σε ποια αρχή στηρίζεται δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία για την χώρα. ο πόλεμος που γίνεται είναι μεγάλος. Συγχαρητίρια σην σελίδα σας

Δημήτρης
Δημήτρης
Reply to  Γιωργος
21 Οκτωβρίου 2016 7:18 ΜΜ

Σε μια εποχή που θα ζούνε μέσα στην αγνοια του σωστου, ηχου και στην παραφωνία, θα υπερέχουν γενιές ηλιθίων γιατί η δημιουργία και η πρόοδος θέλουν ηρεμη σκέψη και περισυλλογή κάτι που τότε θα είναι ανύπαρκτο. Κύριε Πέτρο Ζωγράφε συνεχίστε ετσι με ήθος και ζήλο είμαστε όλοι δίπλα σου για την Ελλάδα. ένα μεγάλο μπράβο στην ιστοσελίδα ΕLLO..GR για το έργο που επιτελεί.

Ελενη
Ελενη
Reply to  Δημήτρης
22 Οκτωβρίου 2016 8:32 ΠΜ

Κύριε Ζωγράφε προχωρείστε μπροστά μην συνεργαστείτε με τους Γερμανούς,πάντα κακό έκαναν στην πατρίδα, συγχαρητήρια και στην ιστοσελίδα είστε Έλληνες

Λ. Τριχωνης.
Λ. Τριχωνης.
16 Οκτωβρίου 2016 10:32 ΜΜ

To περίεργο ειναι οτι ηρθε γερμανικη αντιπροσωπια απο σοβαρους επενδυτες κι επιστημονες στον κ. Ζωγραφο, τα δικα μας μεσα ενημερωσης αλλου τυρβαζουν. Τυχαιο; Δεν νομιζω!

Ν. Παναγιώτου
Ν. Παναγιώτου
Reply to  Λ. Τριχωνης.
16 Οκτωβρίου 2016 11:23 ΜΜ

Πλησιάζουμε με ταχύτητα μια κρίσιμη καμπή της εποχής των ορυκτών καυσίμων συγχαρητήρια στον κ Πέτρο Ζωγράφο και την ομάδα του. Νίκος Παναγιώτου ηλεκτρολόγος μηχανικος

Ε. Γεωργίου
Ε. Γεωργίου
Reply to  Ν. Παναγιώτου
17 Οκτωβρίου 2016 10:29 ΠΜ

Κατ’ αρχάς ένα μεγάλο μπράβο στην ιστοσελίδα, Αυτό που γίνεται σ’ αυτή την χώρα δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι ελληνικό το πνίγουν με συνοπτικές διαδικασίες, και δεν είναι μόνον αυτό έχουν καταφέρει να κάνουν τους πολίτες να στρέφονται ο ένας εναντίον του αλλου. Εύγε στον κύριο Πέτρο Ζωγράφο και στην ομάδα του είμαστε στο πλευρό τους προχωρείστε για την Πατρίδα.

Μιχάλης Καραγιάννης
Μιχάλης Καραγιάννης
Reply to  Ε. Γεωργίου
17 Οκτωβρίου 2016 5:33 ΜΜ

Το υδρογόνο εχει τη δυνατότητα να τερματίσει την εξάρτηση του κόσμου απο το εισαγόμενο πετρέλαιο και να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του επικίνδυνου γεωπολιτικού παιχνιδιού. η λύση πιστεύω ειναι στην πατρίδα μας. μπράβο στο ΕLLO.GR που αναδεικνύει ενα τέτοιο σοβαρό θέμα

ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΠΑΛΗΣ
ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΠΑΛΗΣ
Reply to  Μιχάλης Καραγιάννης
17 Οκτωβρίου 2016 8:34 ΜΜ

Θα έπρεπε να θεωρούμε το υδρογόνο δημόσιο αγαθό. Συγχαρητήρια για το θέμα, του ELLO.GR και στον κ Πέτρο Ζωγράφο

Μ. Γαβρίλη
Μ. Γαβρίλη
Reply to  ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΠΑΛΗΣ
18 Οκτωβρίου 2016 9:21 ΠΜ

Προσφάτως πληροφορηθήκαμε οτι η ερευνητική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου εργάζεται για τη δημιουργία ενος μοντέλου ισχύος 50kw. ώστε να φωταγωγηθεί ενα μεγάλο εθνικό μνημείο για επίδειξη της δυνατότητας της εφεύρεσης.Εύγε και στο Ello.gr

Κ.Αντωνίου
Κ.Αντωνίου
18 Οκτωβρίου 2016 12:18 ΜΜ

Συγχαρητήρια στον ερευνητή Πέτρο Ζωγράφο και την ομάδα του. Απ´ότι φαίνεται όλοι εμείς που πιστέψαμε στη μεγάλη εφεύρεση δικαιωνόμαστε. Και κάθε ελληνική προσπάθεια πρέπει να στηρίζουμε με τον καλό λόγο. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι εάν θέλει αυτή η χώρα μπορεί να μεγαλουργήσει. Όσο για τους εφιάλτες, αυτοί δυστυχώς υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα.

Ένα μεγάλο μπράβο στην ιστοσελίδα που έχει το θάρρος να αναδεικνύει τόσο μεγάλα σοβαρά θέματα.

Αντώνης Κωνσταντόπουλος
Αντώνης Κωνσταντόπουλος
Reply to  Κ.Αντωνίου
18 Οκτωβρίου 2016 1:02 ΜΜ

Αντώνης Κωνσταντόπουλος Κύριε Πέτρο θυμηθείτε! Όλοι οι εισβολής στο τόπο μας έρχονται για να πάρουν όχι να δώσουν, τα ιστορικά γεγονότα είναι καλά τυπωμένα στην μνήμη των Ελλήνων. Σήμερα επαναπροσδιορίστηκε η επίθεση κατά της Ελλάδας με οικονομικά όπλα πιο έξυπνα από τα πραγματικά, χάνοντας ακόμα και το δικαίωμα της κυριαρχίας της χώρας μας.
Και λέω εγώ τώρα.
Αν οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι να δουν το φως τους θάψτε την εφεύρεση σας σαν τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Μην τους την προσφέρεται δεν έχουν μπέσα

Βαγγέλης
Βαγγέλης
18 Οκτωβρίου 2016 7:50 ΜΜ

Πολύ θα ήθελα να μάθω σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη της υπόθεσης. Δεν είδα νέα σχετική εκπομπή όπως υποσχεθήκατε στην Ζούγκλα

Nίκος
Nίκος
Reply to  Hellagen.gr
18 Οκτωβρίου 2016 10:33 ΜΜ

Το περίεργο είναι ότι τα συστημικά ΜΜΕ κρατούν σιγή ιχθύος εντελώς ανθελληνική στάση προχωρείστε κύριε Ζωγράφε η Κρήτη είναι δίπλα σας μπράβο στο κανάλι ELLO.GR που προβάλλει τόσο σημαντικά θέματα για την Ελλάδα.

Π.Παπαδημιτρίου
Π.Παπαδημιτρίου
Reply to  Nίκος
19 Οκτωβρίου 2016 8:26 ΜΜ

Πετυχαίνοντας την ευρεία ανακατανομή της ενέργειας σε όλους, είναι δυνατό να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια πραγματικά δικαιη κατανομή του πλούτου της γης, αυτο χάρη στο υδρογόνο, το φως θα ξεκινήσει και πάλι απο την Ελλάδα.

Ν.Πανούση
Ν.Πανούση
Reply to  Π.Παπαδημιτρίου
20 Οκτωβρίου 2016 3:40 ΜΜ

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου, και την τεράστια προσπάθεια που κάνουν. Αρχίζει και μυρίζει Ελλάδα ξανά. Ένα μεγάλο μπράβο και στο κανάλι του ELLO, και στα μέλη του. Ίσως έφτασε η ώρα να ενωθούν οι υγιείς δυνάμεις για να μεγαλουργήσει και πάλι η χώρα

Σάκης
Σάκης
Reply to  Ν.Πανούση
20 Οκτωβρίου 2016 7:25 ΜΜ

Καλησπέρα θα ήθελα να επισημάνω, στον κ Πέτρο Ζωγράφο και στην ομάδα να μην συνεργαστούν με τους Γερμανούς γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση της πατρίδας, Εύγε στο κανάλι ELLO.GR

Nίκος
Nίκος
Reply to  Σάκης
20 Οκτωβρίου 2016 10:56 ΜΜ

Επιμένω ότι θέλει μεγάλη προσοχή γιατί οι προδότες που κυβερνούν τη χώρα το πάνε για θάψιμο.

Nίκος
Nίκος
Reply to  Nίκος
28 Οκτωβρίου 2016 3:36 ΜΜ

Η συνεργασία με την Γερμανική Εταιρεία μού φενεται ύποπτη. Μόνο με Ελληνικά χέρια και μυαλά μπορούμε να προοδευσουμε.Επιθυμουμε,αυτη η εφεύρεση να μένει σε Ελληνικά Χέρια

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
28 Δεκεμβρίου 2016 1:01 ΜΜ

Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ, Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, Η ΑΞΙΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Τόλκας
Τόλκας
14 Ιανουαρίου 2017 6:37 ΜΜ

Όλα καταπληκτικά και ελπιδοφόρα. Έχω όμως μια απορία. Είναι δυνατόν μια τέτοια ανακάλυψη να μένει ανεκμετάλλευτη για τόσα χρόνια;

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x