Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

O Βασίλειος Γεωργίου, μέλος της ένωσης Ελλήνων Φυσικών γράφει

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ

Ο Βασίλειος Γεωργίου, Φυσικός, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου, καθώς και του επιστημονικού φορέα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών γράφει

Όπως και αν έχει το πράγμα, σήμερα από όλες της πηγές ενέργειας αυτό που τελικά επιδιώκουμε να πάρουμε είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Να γιατί πρέπει να στραφούμε σε καινούργιες πηγές ενέργειας, εκτός από τους υδρογονάνθρακες που καταστρέφουν τον όμορφο πλανήτη μας.

Το 86% περίπου της καταναλισκόμενης σήμερα ενέργειας από τον άνθρωπο προέρχονται από τη θερμική καύση του άνθρακα του πετρελαίου και των φυσικών αερίων. Πραγματικά, τελευταία διεξάγεται ένας εντονότατος αγώνας για την αναζήτηση καινούργιων πηγών ενέργειας, αυτό όμως απ’ ότι φαίνεται δεν αρέσει σε πολλούς συστημικούς κύκλους και λειτουργούν εχθρικά σε αυτές τις προσπάθειες.

Σε αντίθεση με την καταστροφική θερμική μετατροπή της ενέργειας ο Έλληνας ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος πρότεινε έναν διαφορετικό τρόπο μετατροπής της ενέργειας που δεν είναι ο διαδεδομένος, δηλαδή ο θερμικός, αλλά ένας ψυχρός τρόπος με πολύ μεγάλη απόδοση μιας και παρακάμπτεται η αρχή carnot, και ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής πλέον δεν έχει εφαρμογή σε αυτή την διάταξη έτσι είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Ο χημικός / θερμικός τρόπος που χρησιμοποιείται κατά κόρον σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια έμμεση μέθοδος. Κατ’ αυτήν, μια χημική αντίδραση παράγει θερμότητα που προκαλεί αύξηση του όγκου ενός αερίου συστήματος, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενδιάμεσα μηχανικής ενέργειας, που μετατρέπεται στην συνέχεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι υπεισέρχεται αυστηρότατα η περιοριστική αρχή, δηλαδή ο δεύτερος θερμοδυναμικός νόμος που επιβάλλει πολύ μικρή μετατροπή της αρχικής ενέργειας σε ηλεκτρική.

Την συσκευή του κ Πέτρου Ζωγράφου την είδα να λειτουργεί, την εξέτασα ενδελεχώς και ανταποκρίνεται πλήρως σε όσα δημοσιεύτηκαν. Συγχαρητήρια στον επιστημονικό φορέα Ένωση Ελλήνων Φυσικών που αγκάλιασε εξ αρχής αυτή την Ελληνική προσπάθεια που μετά από της βαρυσήμαντες δημοσίευσης του πολύ γνωστού γερμανικού ινστιτούτου Max Planck, αλλά και της Αμερικανικής εταιρίας HIDEN Analytical Inc δικαιώνεται πλήρως.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναστατική Μέθοδος Παραγωγής Συνθετικού Φυσικού Αερίου

Αειφόρος, Χαμηλού Κόστους, Περιβαλλοντικά Φιλικότατη Πηγή Ενέργειας από την Ερευνητική Ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου: Επαναστατική Μέθοδος...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x