Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η επόμενη μεγάλη ενεργειακή επανάσταση

Μελέτη καταπέλτης από το Πανεπιστήμιο του Harvard κατά των ανεμογεννητριών και απάντηση στο άρθρο του “Economist” από το ινστιτούτο ενεργειακών και εφαρμοσμένων τεχνολογιών ΙΕΕΤ.

Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η επόμενη μεγάλη ενεργειακή επανάσταση με την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Κατά έναν πολύ περίεργο και ύποπτο λόγο, μετά από τις τελευταίες ανακοινώσεις για τις εφευρέσεις του κ. Πέτρου Ζωγράφου, από τα διαδικτυακά μέσα, προέκυψε ένα άρθρο, στο παγκοσμίου φήμης περιοδικό “Economist”, με τίτλο: «Η ώρα του υδρογόνου επιτέλους έφτασε». Το άρθρο αυτό, αφού κάνει πρώτα μια ιστορική αναδρομή στις προσπάθειες χρήσεως του αερίου αυτού, αναφέροντας και το τραγικό ατύχημα με το αερόπλοιο «Χίντεμπουργκ» το 1937, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, μετά από ανάφλεξη του υδρογόνου, συνεχίζει αναφέροντας ότι: το υδρογόνο αποτελεί «θαύμα χαμηλού άνθρακα» που μπορεί να τροφοδοτήσει αυτοκίνητα και σπίτια, φέρνοντας μια οικονομία, η οποία θα ξαναγράψει τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Όμως, εν αντιθέσει με τον τρόπο παραγωγής του υδρογόνου μέσα από την ασφαλέστατη, και οικονομικά συμφέρουσα και περιβαλλοντικά φιλικότατη μέθοδο του κ. Πέτρου Ζωγράφου, το άρθρο προτείνει την παραγωγή του αερίου αυτού, είτε χρησιμοποιώντας «ορυκτά καύσιμα, είτε αιολική, η πυρηνική ενέργεια» και τέλος ηλιακή. Είτε λοιπόν με μια μέθοδο υδρογονοπυρόλυσης «του αργού πετρελαίου, είτε μέσω ηλεκτρολύσεως του νερού, χρησιμοποιώντας «ανεμογεννήτριες, η πυρηνική ενέργεια», και τέλος φωτοβολταϊκά συστήματα.

Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει ότι: «μερικές ευρωπαϊκές χώρες ελπίζουν να τροφοδοτήσουν τα σπίτια με υδρογόνο, αν και οι αντλίες θερμότητας είναι πιο αποτελεσματικές, ενώ παράλληλα χρειάζεται ένα δίκτυο ασφαλών σωλήνων για το υδρογόνο», παραδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς ότι, η αποθήκευση και η διακίνηση του αερίου αυτή είναι πολύ επικίνδυνη (βλέπε Χίντεμποργκ…).

Επίσης, κατά το άρθρο, «Περισσότερα από 350 μεγάλα προγράμματα ανάπτυξης βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το υδρογόνο και οι σωρευτικές επενδύσεις τους μπορεί να φτάσουν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλουν λοιπόν να «νομιμοποιήσουν,» με πονηρό τρόπο, τη χρήση των καταστροφικότατων και κακουργηματικών για τα πανέμορφα φυσικά τοπία, ανεμογεννητριών, αλλά και τη χρήση των «ορυκτών καυσίμων» καθώς και την »πυρηνική ενέργεια» (κάτι που δεν αναφέρουν στην ελληνική μετάφραση) μολύνοντας αφάνταστα το φυσικό περιβάλλον, με κανένα όφελος για τον απλό πολίτη, αλλά με σκοπό την κερδοφορία και πάλι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων…

Όσο για τον καταστροφικότατο ρόλο που παίζουν οι ανεμογεννήτριες στο φυσικό περιβάλλον, αρκεί να διαβάσει κανείς την πρόσφατη εμπεριστατωμένη μελέτη, του «αδιαμφισβήτητου κύρους, Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ», η οποία δημοσιεύτηκε σε δυο διεθνή επιστημονικά περιοδικά, το «Environmental Research Letters» και το «Joule» (αναφορές δίνονται στο τέλος του κειμένου). Έτσι λοιπόν, ο απλός πολίτης θα παραμείνει έρμαιο και υποχείριο των παραπάνω οικονομικών συμφερόντων, αφού θα εξαρτάται από τις εταιρείες και τις κεντρικές κυβερνήσεις, ενώ το φυσικό περιβάλλον θα οδεύσει πλέον προς σίγουρη καταστροφή…!

Έρχεται όμως η πρόταση του κ. Πέτρου Ζωγράφου να αλλάξει τα πάντα γύρω από τον έλεγχο των πολιτών από την κεντρική εξουσία. αλλά και να σταματήσει την επερχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή, για τους εξής παρακάτω λόγους; 1) θα απελευθερωθεί ο κάθε πολίτης από οποιοδήποτε έλεγχο της κεντρικής εξουσίας αλλά και των πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίων (υπόψιν ότι, στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα υπάρχουν γύρω στα 6 διαφορετικά χαράτσια, αυξάνοντας δραματικά το συνολικό κόστος, ενώ όποιος δεν δύναται να πληρώσει τον λογαριασμό, του κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα), 2) η κάθε οικογένεια θα είναι αυτόνομη και αυτάρκης, 3) το υδρογόνο έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει τα επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται μεταξύ μιας μερίδας σκληρο-πυρηνικών μουσουλμάνων και των δυτικών κρατών, και 4) θα μειώσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα περιορίσει τις αρνητικές επιδράσεις στο κλίμα του πλανήτη. Αυτό θα είναι το πρώτο πραγματικά δημοκρατικό ενεργειακό καθεστώς στην ιστορία.

Αγαπητοί φίλοι, καταλαβαίνουμε πλέον όλοι γιατί κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Γιατί απλά σε λίγο δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης, διότι δεν θα μπορούν να σταθούν πουθενά. Ο Έλληνας ερευνητής, για να κατορθώσει να έχει αυτά τα αποτελέσματα, έχει δαπανήσει πολύ χρόνο και χρήμα, σε σχέση μάλιστα με τους πολιτικάντηδες που ο μόνος στόχος τους είναι πως θα αυξήσουν και άλλο τον πλούτο τους.

Υπάρχουν φορές που ακούμε να λένε κάποιοι, «ακόμα να κυκλοφορήσει η εφεύρεση», λες και ο Έλληνας ερευνητής έχει το οικονομικό μέγεθος, ώστε να κατασκευάσει ο ίδιος τα εργοστάσια παραγωγής. Είναι εύκολο όμως να καταλάβει κανείς τον ύποπτο ρόλο τους. Η απάντηση σε αυτούς είναι ότι, η ελληνική ερευνητική ομάδα και σχέδιο έχει και στόχο για να ολοκληρωθεί, αλλά και για να παραμείνει στη χώρα, αυτή η τεράστια εφεύρεση που είναι ικανή να αλλάξει τον κόσμο. Για να αλλάξει όμως ο κόσμος στο καλύτερο, θέλει όπως πάντα, τεράστια προσπάθεια και αγώνα.

Βιβλιογραφικές Αναφορές
https://www.city-journal.org/wind-power-is-not-the-answer
https://news.harvard.edu/gazette/story/2018/10/large-scale-wind-power-has-its-down-side/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναστατική Μέθοδος Παραγωγής Συνθετικού Φυσικού Αερίου

Αειφόρος, Χαμηλού Κόστους, Περιβαλλοντικά Φιλικότατη Πηγή Ενέργειας από την Ερευνητική Ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου: Επαναστατική Μέθοδος...

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης
Δημητρης
18 Οκτωβρίου 2021 9:10 ΜΜ

Απλα συγχαρητηρια δεν χωραει σχολιασμος.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x