Η τρίτη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων ενέργειας

Φίλες και φίλοι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που ελέγχουν την ενέργεια και μέσω αυτής ολόκληρο τον πλανήτη. Δίνουμε όλοι μαζί αυτόν τον καθαρό και τίμιο αγώνα, που είναι πολύ δύσκολος. Αυτή την φορά προχωρούμε στην τρίτη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων.

Η τρίτη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων ενέργειας

Ο Έλληνας ερευνητής κ. Πέτρος Ζωγράφος αναρτά δημόσια εξειδικευμένα σχέδια (κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το υπουργείο έρευνας και τεχνολογίας) και αναλύει τα κυκλώματα, που αφορούν σε μια διάταξη που παρέχει την δυνατότητα, σε περίπτωση διακοπή της παροχής από την ΔΕΗ, να υπάρχει τουλάχιστον φωτισμός σε μια κατοικία. Η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να εκμεταλλευτεί την περίσσια ενέργεια από ένα αυτοκίνητο. Αρκετές τέτοιες συσκευές θα κατασκευαστούν και θα διατεθούν δωρεάν και έτοιμες προς χρήση από το ΙΕΕΤ σε πολίτες που έχουν ανάγκη, τα στοιχεία των οποίων θα παραμείνουν στα αρχεία του ΙΕΕΤ.

Η τρίτη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων ενέργειας

«Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία συσκευή με τρανζίστορ, η οποία πρέπει να μας δώσει ηλεκτρικό ρεύμα περίπου όμοιο με αυτό του δικτύου της πόλεως. Επομένως θα μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει στο εξοχικό του, στο τροχόσπιτο, στη βάρκα, την τηλεόραση, τον δράπανο κλπ.

Θα ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στις φυσικές αρχές, που χρησιμοποιούν οι μετατροπείς για να παράγουν αυτά τα εναλλασσόμενα σήματα.

Το τμήμα της συσκευής που αναλύουμε, είναι ένας μικρός μετατροπέας συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο με συχνότητα 50ΗΖ. Αυτή η μονάδα είναι πολύ σημαντική, γιατί εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό ο συνολικός βαθμός απόδοσης όλης τις διάταξης.

Η διαδικασία μετατροπής του συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο βασίζεται στο φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής. Η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή είναι η παραγωγή ηλεκτρικού δυναμικού σε έναν αγωγό, όταν εκτίθεται σε μεταβαλλόμενο μαγνητικό πεδίο. Για παράδειγμα, εάν τοποθετήσετε ένα πηνίο κοντά σε έναν περιστρεφόμενο μαγνήτη, θα προκληθεί ηλεκτρικό ρεύμα στο πηνίο. Στην συνέχεια, αν εξετάσουμε ένα σύστημα με δύο πηνία και τροφοδοτήσουμε το ένα πηνίο με συνεχές ρεύμα (πρωτεύον πηνίο), αυτό το πηνίο με συνεχές ρεύμα μπορεί να δράσει ανάλογα με τον μαγνήτη (αφού το ηλεκτρικό ρεύμα παράγει μαγνητικό πεδίο). Εάν η κατεύθυνση του ρεύματος αντιστρέφεται συχνά με κάποιο τρόπο (π.χ. μέσω ενός διακόπτη που τον ανοιγοκλείνουμε ), τότε το εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο θα προκαλέσει εναλλασσόμενο ρεύμα στο δευτερεύον πηνίο. Εάν αντικαταστήσουμε τον χειροκίνητο διακόπτη με τρανζίστορ, τότε θα έχουμε ένα μετατροπέα τετραγωνικού κύματος αυτός, του οποίου ο τύπος είναι πολύ αποδοτικός με μεγάλο βαθμό απόδοσης.

Ως πρώτο στάδιο στην διάταξή μας χρησιμοποιούμε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα το IC1 σαν γεννήτρια σήματος, ενώ τα τρανζίστορ Q3 καιQ4 σαν ενισχυτές σήματος. Καθορίζουμε την συχνότητα του IC1 από την σχέση F = 1.44 / (R1 + 2 x R2) C = F = 1.44 / (4700 + 2 x120000) x 0.1 x 10^-6 = F = 58.84 Hz.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο, που συμβάλει στην μεγάλη απόδοση του συστήματος, είναι η διάταξη του πρώτου μετασχηματιστή Τ2 και οφείλεται στον ειδικό λόγο σπειρών των τυλιγμάτων (αρκετά κομμάτια από αυτούς τους ιδικούς μετασχηματιστές θα σταλούν δωρεάν από το ΙΕΕΤ). Μετά από τον μετασχηματιστή Τ2 ακολουθούν τα τρανζίστορ ισχύος με τα περιφερειακά παθητικά εξαρτήματα.

Τέλος, ο μετασχηματιστής εξόδου λειτουργεί ως εξής: Από το κύκλωμα ταλαντωτή IC1 και από τα τρανζίστορ Q3 και Q4 έχουμε δημιουργήσει δύο σήματα, τα οποία είναι 1800 (μοίρες) εκτός φάσης. Ο πυρήνας και των δύο μετασχηματιστών είναι πολύ υψηλής μαγνητικής διαπερατότητας και ο βαθμός απόδοσης είναι 99%. Αυτός ο μετατροπέας έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από πολλούς μετατροπείς που εισάγονται στην χώρα μας (πόρισμα ανώτατης επιστημονικής επιτροπής ΕΟΜΜΕΧ 18-10-1983 επισυνάπτεται) και είναι πολύ μεγάλης αντοχής χωρίς να παρουσιάζει βλάβες. Περιμένουμε να τον κατασκευάσουν πολλές Ελληνικές βιοτεχνίες με την δική μας τεχνική βοήθεια, αφού και τα πλήρη δικαιώματα της πατέντας παραχωρούνται δωρεάν.»

Όπως και πριν από 200 χρόνια, η αλλαγή και η απελευθέρωση της πατρίδας μας προήλθε από κάποιους έως τότε μικρούς και ασήμαντους Έλληνες, έτσι και στην εποχή μας η ενεργειακή απελευθέρωση των λαών θα ξεκινήσει από κάτω, από πραγματικούς εκπροσώπους των λαών, αφού ουδεμία μεγάλη αλλαγή ή απελευθέρωση εφαρμόστηκε από τους ασκούντες έλεγχο ή εξουσία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΗΑΤΚΣ και Πέτρου Ζωγράφου

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x