Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η πρόοδος και η αλλαγή

Η πρόοδος είναι όμορφη λέξη, που την δημιουργεί η αλλαγή, όμως η αλλαγή έχει πολλούς εχθρούς.

Η πρόοδος και η αλλαγή

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και συμβιώνουμε ο ένας με τον άλλον. Η ταχύτητα, το εύρος και το βάθος αυτής της επανάστασης μας αναγκάζει να ξανασκεφτούμε, με ποιόν τρόπο αναπτύσσονται οι χώρες, πώς οι οργανισμοί δημιουργούν αξία και ακόμη, τί σημαίνει να είμαστε άνθρωποι, που είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αλλαγή τεχνολογίας.

Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας Πέτρου Ζωγράφου, αλλά και όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις της οικονομίας, που βασίζεται στην καινοτομία και στον πρωτοφανή ρυθμό του τεχνολογικού μετασχηματισμού και όλοι γνωρίζουμε, ότι αυτή η αλλαγή δεν θα ξεκινήσει από την καθεστηκυϊα τάξη. Η μετατροπή αυτών των προκλήσεων σε πράξεις εφαρμογής μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει ριζικά το ενεργειακό σύστημα, να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να συμβάλει σε έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο πλανήτη για όλους. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε, η κατανομή του πλούτου αποτελεί σε τελευταία ανάλυση κατανομή και εκμετάλλευση της παραγόμενης ενέργειας.

Αγαπητοί φίλοι

Για να επιτευχθούν τα ανωτέρω, πρέπει να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα, ιδιαίτερα πρέπει να ξεφύγουμε από τον αδηφάγο τρόπο μετατροπής της ενέργειας, δηλαδή τον θερμικό που έχει ανάγκη την συνεχή τροφοδοσία του με υδρογονάνθρακες, στον οποίο στηρίζονται όλα τα λόμπις που ελέγχουν την ενέργεια και κατά προέκταση την ανθρωπότητα. Με την συγκεκριμένη μέθοδο κάποια γνωστά κέντρα θησαυρίζουν, αλλά έχουν και υπό τον έλεγχό τους ολόκληρο των πλανήτη. Το κυριότερο όμως είναι ότι προκαλούν συνειδητά την ρύπανση και την θερμική καταστροφή του, υπονομεύοντας έτσι το μέλλον των παιδιών μας. Τούτο οφείλεται στο γεγονός, ότι κάθε θερμική μηχανή, εκτός από τους ρύπους που εκλύει στην ατμόσφαιρα, έχει και μεγάλες θερμικές απώλειες περίπου 80%, που αποβάλλονται υπό μορφή θερμότητας στο περιβάλλον. Και επί πλέον, δεν πρέπει να βγάζουμε από το κάδρο και τις άκρως επικίνδυνες επιπτώσεις που προκαλούνται στο περιβάλλον από τις κάθε είδους μπαταρίες και τα υλικά που τις αποτελούν.

Τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ψευδαίσθηση, ότι το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών μικραίνει στον πλανήτη, χάρη στις σταθερές προόδους που σημειώνονται στην επιστήμη, στην τεχνολογία και στις καινοτομίες, που εισάγονται στη ζωή των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα όμως, ισχύει το αντίθετο γιατί όλα τα παραπάνω, στηρίζονται στην ίδια αρχή, δηλαδή στους υδρογονάνθρακες που εξακολουθούν να ελέγχονται από τα ίδια κέντρα. Περισσότερες από εκατό χώρες, με συνολικό πληθυσμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου οκτακοσίων εκατομμυρίων ανθρώπων, ζουν σε συνθήκες οικονομικής παρακμής.

Η καθιέρωση της παραγωγής ενέργειας από υδρογόνο θα προκαλέσει μια ευρύτατη ανακατανομή της εξουσίας, έτσι ώστε να καταστεί απαρχαιωμένη η συγκεντρωτική, κάθετη ροή ενέργειας υπό τον έλεγχο των πετρελαϊκών λόμπις, όπως γίνεται σήμερα. Στην νέα εποχή του υδρογόνου η κάθε οικογένεια θα μπορούσε να γίνει παραγωγός, αλλά ταυτόχρονα και καταναλωτής της δικής της ενέργειας.

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε έγγραφες αποδείξεις, που πιστοποιούν την επιστημονική ορθότητα της καινοτομικής μεθόδου του Πέτρου Ζωγράφου, αλλά και στοιχεία για τις προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς, με κύριο στόχο την υποβάθμιση της μεγάλης Ελληνικής εφεύρεσης και την προώθησή της στο εξωτερικό, από ορισμένους κύκλους εξυπηρετώντας έτσι τα εγχώρια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Αν είχαμε υποκύψει στην γοητεία του χρήματος και της εξουσίας, θα είμασταν μεν σε διαφορετική θέση, αλλά δεν θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε σας με την καθαρή ματιά, που εξακολουθούμε να έχουμε. Δεν έχουμε σχέση ούτε με οικονομικά συμφέροντα, ούτε με συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς. Και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να διασπείρουν τα ψέματα που εξυπηρετούν την διαφθορά τους, εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν έχουμε δεχθεί ούτε ένα ευρώ και συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε για την ενεργειακή απελευθέρωση και την ουσιαστική αυτονομία των Ελλήνων πολιτών και της πατρίδας μας.

Αναγκαζόμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες, που σίγουρα θίγουν υφιστάμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά πρόκειται για μονόδρομο, αφού δεν ανεχόμαστε πλέον να αγνοούνται ή/και να υποβαθμίζονται οι ελπίδες και οι επιθυμίες όλων μας, ως πολιτών αλλά και ως ελεύθερων ανθρώπων.

Έτσι λοιπόν ως πρώτο βήμα, αμέσως μετά την χαλάρωση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του Covid-19, θα δοθούν δωρεάν σε κάποιους φορείς, που επιτελούν κοινωνικό έργο, συσκευές πράσινης ενέργειας μικρής ισχύος.

Στην συνέχεια θα αναρτηθούν δημόσια από το ieet.hellas στο Facebook και από το hellagen.gr στο Google κάποια σχέδια συσκευών, που ήταν κατοχυρωμένα με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από Ελληνικές βιοτεχνίες, αλλά και από απλούς πολίτες, η δε παραχώρηση των δικαιωμάτων θα γίνει με την απόδοση σχετικών εγγράφων εντελώς δωρεάν. Η ανωτέρω πρωτοβουλία πάρθηκε με στόχο την αναγέννηση και προώθηση της ελληνικής βιοτεχνίας, που οι εκάστοτε πολιτικές εξουσίες οδήγησαν σε πλήρη καταστροφή με την βοήθεια κρυπτο-φιλοκυβερνητικών πολιτικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να φαίνονται σαν ανεξάρτητες στα μάτια των πολιτών. Συγχρόνως με την απόδοση των σχεδίων θα υπάρξει και πλήρης τεχνική υποστήριξη.

Αναμενόμενο είναι -μετά την εφαρμογή των ανωτέρω- να υπάρξει μεγάλη αντίδραση από «γνωστούς-άγνωστους» υπηρέτες των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, ασχέτως της όποιας δήθεν αριστερής ή δεξιάς ιδεολογικής τοποθέτησής τους. Άλλωστε, η στενή συνεργασία αριστερών σχημάτων και ομάδων με ακροδεξιά στελέχη των διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας δεν αποτελεί ένα νέο φαινόμενο, δεδομένου ότι οι μυστικές υπηρεσίες αλλά και τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας πάντα στρατολογούν και χρησιμοποιούν προβοκάτορες, ακόμα και με αριστερό προφίλ. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί στο τέλος όλα φανερώνονται . Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον !

Οι αποκαλύψεις θα έχουν πολύ ενδιαφέρον …

Προχωρούμε μαζί μπροστά για την επίτευξη αυτού του μεγάλου οράματος, το χρωστάμε στον πλανήτη και στις μελλοντικές γενιές.

Σας ευχόμαστε ένα 2021 δημιουργικό, με υγεία και ευημερία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες !

Για την ερευνητική ομάδα
Πέτρος Ζωγράφος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναστατική Μέθοδος Παραγωγής Συνθετικού Φυσικού Αερίου

Αειφόρος, Χαμηλού Κόστους, Περιβαλλοντικά Φιλικότατη Πηγή Ενέργειας από την Ερευνητική Ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου: Επαναστατική Μέθοδος...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x