Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το πρώτο μέρος των σχεδίων της βαρυτικής γεννήτριας

Σήμερα το ΙΕEΤ αναρτά το πρώτο μέρος των σχεδίων του ηλεκτρονικού τμήματος της βαρυτικής γεννήτριας, τα οποία κατάρτισε και αναλύει διεξοδικά ο Έλληνας ερευνητής κ Πέτρος Ζωγράφος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ελεύθερη παραχώρηση των σχεδίων και την επεξηγηματική περιγραφή τους.

Το πρώτο μέρος των σχεδίων του ηλεκτρονικού τμήματος της βαρυτικής γεννήτριας

«Τα σχέδια αυτά (1ο μέρος) περιλαμβάνουν την διαμόρφωση της τάσης εξόδου αλλά και τον ηλεκτρονικό έλεγχο αυτής, που σημαίνει ότι εάν το βάρος που θα εφαρμόσουμε στην μηχανή είναι μεγαλύτερο του κανονικού αμέσως θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία το ηλεκτρονικό τμήμα μειώνοντας την ταχύτητα καθόδου, άρα και τις στροφές της μηχανής αποφεύγοντας έτσι τις υπερτάσεις, αλλά και τον πρόωρο τερματισμό του κινητού μέρους  της βαρυτικής γεννήτριας.

Το πρώτο μέρος των σχεδίων της βαρυτικής γεννήτριας

Όπως είπαμε στην πρώτη ανάρτηση μας, η γεννήτρια παράγει τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα ημιτονοειδούς μορφής.  Εμείς όμως για να αποθηκεύσουμε αυτό το τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα, πρέπει να το μετατρέψουμε πρώτα σε συνεχές ρεύμα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που ονομάζεται τριφασικός ανορθωτής διόδου πλήρους κύματος. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε για κατανάλωση ένα ωμικό φορτίο. Στο σχέδιο μας μπορούμε να δούμε ότι η δίοδος D1 αρχίζει να λειτουργεί στις 300 , όταν η τάση στην φάση R είναι μέγιστη. Η δίοδος D1 σταματά να άγει, και η δίοδος D3 αναλαμβάνει να άγει υπό γωνία 1500 , όταν η τάση στη φάση S είναι μέγιστη. Ενώ η δίοδος D1 εργάζεται από 300 έως 1500 στον θετικό κύκλο, υποβοηθείται από την δίοδο D6 και συμβάλλει στην ολοκλήρωση της διαδρομής επιστροφής στην πηγή 3 φάσεων. Η δίοδος D6 βλέπει τη μέγιστη αρνητική τάση, αλλά αυτό ισχύει μόνο έως 900 όταν η δίοδος D2 αναλαμβάνει την αγωγή από την D6 και ολοκληρώνει την διαδρομή μαζί με τη δίοδο D1. Επομένως, κάθε ζεύγος διόδων διεξάγει για 600 και κάθε δίοδος για 1200.

 Σημαντικό είναι, ότι η τάση φορτίου έχει κυματισμό, και η συχνότητα αυτού του κυματισμού είναι είναι 6 επί πχ 50hz = 300hz. Γενικό συμπέρασμα είναι, ότι τα πολυφασικά συστήματα, αλλά και οι πολυφασικές ανορθώσεις μας δίνουν πολύ μικρότερη κυμάτωση, άρα καθαρότερο συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα. To μέγεθος της τάσης του συνεχούς ρεύματος είναι το άθροισμα του μεγέθους των τάσεων στις δύο διόδους που λειτουργούν ανά πάσα στιγμή, η οποία παρεμπιπτόντως είναι επίσης μια συγκεκριμένη τάση γραμμής, ανάλογα με το ποιο ζεύγος διόδου διενεργεί.

Τέλος, ο έλεγχος της πτώσης του μηχανισμού βαρύτητας έχει άμεση σχέση με την ταχύτητα περιστροφής του μαγνητικού πεδίου, αλλά και της τάσης εξόδου της γεννήτριας, (μεγαλύτερη ταχύτητα πτώσης σημαίνει  περισσότερες στροφές, και μεγαλύτερη τάση εξόδου)

Η δίοδοι D1, D2, D3, D4, D5, D6 μετατρέπουν το τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα που βγάζει η βαρυτική μηχανή σε συνεχές ρεύμα, οι δίοδοι zener Z1, Z2, Z3, Z4, oi αντιστάσεις RI, R2, R3, R4, R5, R6, R7, R8 και το τρανζίστορ Τ1 μπλοκάρουν την τάση εξόδου με συνέπεια να μειώνεται η ταχύτητα περιστροφής (μηχανισμός βαρύτητας άρα ταχύτητα πτώσης) και να επανέρχεται η βαρυτική μηχανή στον σωστό αριθμό στροφών, ώστε ο χρόνος πτώσης του βάρους να είναι ο ιδανικός, τα τρανζίστορ Τ2, Τ3, και οι αντιστάσεις R7, και R8 είναι για τον έλεγχο περιφεριακών λειτουργιών.

Ως αποτέλεσμα η βαρυτική γεννήτρια παρέχει για αρκετές ώρες ηλεκτρική ενέργεια, που φυσικά εξαρτάται από το ύψος του άξονα που θα τοποθετηθεί. Τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της δικής μας βαρυτικής μηχανής είναι τα εξής : τάση εξόδου 12 ή 24volt DC με ρεύμα εξόδου 3 έως 5 αμπέρ, τα οποία μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις διαστάσεις της.

Στην τρίτη ανάρτηση θα δώσουμε τις γεωμετρικές διαστάσεις των γραναζιών, του μειωτήρα στροφών, το μήκος των αξόνων, την εσωτερική διάμετρο του στάτη, και το πάχος του σύρματος περιελίξεως. Ή πρωτότυπη κατασκευή της βαρυτικής γεννήτριας είναι στην διάθεση των μελών μας, προκειμένου να γίνουν οι όποιες μετρήσεις ή/και αντιγραφή του πρωτοτύπου.

Είμαστε εδώ για να σώσουμε τον πλανήτη μας και αυτή την προσπάθεια την δηλητηριάζουν καθημερινά. Όμως, εμείς προχωράμε μαζί μπροστά, γιατί είμαστε πολλοί. Η επανάσταση έρχεται και θα φέρει την απελευθέρωση των λαών από την ενεργειακή σκλαβιά και τον έλεγχο των ανθρώπων, αφού ο κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να αποκτήσει αυτονομία, δημιουργώντας έτσι το πρώτο πραγματικά δημοκρατικό ενεργειακό καθεστώς στην ιστορία.»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση της επιστημονικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου στα Ellinika Hoaxes

Πριν 10-15 ημέρες  τα «ellinikahoaxes», μάλλον με εντολή των όποιων πολιτικών ή/και οικονομικών εντολέων τους, αποπειρώνται και πάλι με νέα ανάρτησή τους να «αποδομήσουν» την εφεύρεση...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x