Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δωρεά συσκευής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ

Δωρεά συσκευής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό

Φίλες και φίλοι

Αυτή τη φορά το ΙΕΕΤ επισκέφθηκε μέσω του μέλους του κ Τριανταφυλλιάς Δήμου ( παιδαγωγός ψυχολόγος ) το πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο εγκαταλελειμμένων παιδιών προκειμένου να δωρίσει εφεδρική συσκευή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό, αλλά και είδη καθημερινής χρήσης για της ανάγκες του ιδρύματος. Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και το προσφυγικό ζήτημα συνετέλεσαν στο όλο και αυξανόμενο φαινόμενο της εγκατάλειψης των παιδιών. Οι μητέρες αφήνουν το σπλάχνο τους πίσω γιατί δεν μπορούν να του προσφέρουν όσα απαιτούνται, αφού πιθανόν να μην εισέπραξαν ούτε τα βασικά και οι ίδιες στη ζωή τους. Τα παιδιά βρίσκονται στην πιο αθώα, κρίσιμη και ευάλωτη περίοδο ανάπτυξης και οι υποδομές δεν επαρκούν για να μεγαλώσουν ομαλά.

Το πρότυπο Εθνικό νηπιοτροφείο ξεκίνησε το 1912 αφορά παιδιά που τα έχουν αναθέσει δικαστικές εισαγγελικές αρχές. Το Πρότυπο Εθνικό νηπιοτροφείο φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας από δύο έως πεντέμισι ετών, απ’ όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι επικεντρωμένη στο παιδί και στις συναισθηματικές του ανάγκες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες στην καθοριστική αυτή ηλικία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού παρέχεται εξατομικευμένη φροντίδα, προσαρμοσμένη στην ιδιοσυγκρασία κάθε παιδιού και στην οικογενειακή του κατάσταση.

Σήμερα, τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται εδώ όλο το 24ωρο. Στόχος είναι όχι μόνο η προστασία και η κάλυψη των βιοτικών αναγκών τους αλλά κυρίως η διαπαιδαγώγησή τους και η στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους, έτσι ώστε, φεύγοντας, να μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές, εφόσον αυτό είναι δυνατό. Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδίατρος, παιδαγωγοί, μάγειρες, το διοικητικό προσωπικό και πολυάριθμοι εθελοντές συναπαρτίζουν τις υπηρεσίες του νηπιοτροφείου. Αυτό που διαπιστώσαμε μετά την επίσκεψη μας ήταν η φροντίδα και η αγάπη που δείχνει όλο το προσωπικό του ιδρύματος στα παιδιά αυτά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ Hellagen.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο hellagen.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη Hellagen.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαναστατική Μέθοδος Παραγωγής Συνθετικού Φυσικού Αερίου

Αειφόρος, Χαμηλού Κόστους, Περιβαλλοντικά Φιλικότατη Πηγή Ενέργειας από την Ερευνητική Ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου: Επαναστατική Μέθοδος...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x